Dexter heeft er minstens 100 vermoord

De seriemoordenaar Dexter, die zelf werkte voor de afdeling moordzaken in Miami als bloedspetter expert, heeft tenminste 100 mensen vermoord, waarvan 55 stuks in beeld zijn gekomen.

Jeff Lindsay

Dexter bestaat (gelukkig) niet echt. Dexter is de hoofdpersonage uit een Amerikaanse televisieserie uit 2006, die werd uitgezonden op Showtime en is geheel gebaseerd op de boeken van Jeff Lindsay. De reeks eindigde na acht seizoenen in 2013. Spoiler: er komt een nieuw seizoen, zie onderaan.

Bloedspatonderzoek

Dexter is een serie die het leven volgt van de forensisch onderzoeker Dexter Morgan (gespeeld door Michael C. Hall), werkzaam als bloedspatpatroononderzoeker bij de afdeling moordzaken van de  politie in Miami. Maar Dexter is niet alleen onderzoeker bij de politie. In zijn vrije tijd en soms zelfs onder werktijd is hij een seriemoordenaar. Om deze afwijking toch enigszins in goede banen te leiden, heeft hij van zijn adoptievader Harry geleerd om enkel degenen te vermoorden die het “verdienen”: andere moordenaars die hun straf ontlopen zijn. Dexter is voortdurend op zoek naar de balans tussen zijn drang en het leiden van een normaal leven, zijn adoptievader leerde hem namelijk als eerste regel om “nooit gepakt te worden”. En die regel lijkt hem goed af te gaan, al is het natuurlijk steeds op het randje. Spanning gegarandeerd.

96 afleveringen

Ga er maar eens goed voor zitten want van de serie zijn acht seizoenen (elk van 12 afleveringen) uitgezonden en die duren ongeveer een uur per stuk. Vanaf november 2009 werden de eerste zes seizoenen van de serie op Nederland 3 door de VPRO uitgezonden. Dexter was vervolgens tevens de eerste buitenlandse serie die in Nederland ook via Uitzending Gemist te zien was. Lang duurde dit overigens niet: in 2012 besliste de Nederlandse overheid dat ook Uitzending Gemist aan de kijkwijzer moest voldoen, waardoor programma’s als Dexter en Spuiten en Slikken op het internet niet langer vóór 22:00 uur bekeken konden worden. Het zevende seizoen van Dexter, voor het eerst uitgezonden vanaf februari in 2013, was in Nederland te bekijken via de digitale zender 13th Street.

Dexter vermoord er tenminste één per aflevering

Showtime

Maar gelukkig voor jou en mij kondigde Showtime op 18 april 2013 aan dat het achtste seizoen van Dexter tevens het laatste seizoen zou zijn. In hetzelfde bericht werden tevens eerste videobeelden van het nieuwe seizoen getoond. Het laatste seizoen ging in de VS van start op 30 juni 2013 en eindigde er op 22 september 2013. De allerlaatste opnames vonden plaats op 10 juli 2013.

2021

In oktober 2020 maakte Showtime bekend dat er een nieuw seizoen van Dexter zal komen. De opnames zullen in dit jaar al van start gaan.

Blood theme

Na het horen van de blood theme krijg je dit deuntje niet meer uit je hoofd.

Nummer 3 na Breaking Bad en Saul

Breaking Bad, You Better Call Saul en Dexter is mijn favoriete top drie geworden. En van Dexter volgt er zoals gezegd nog een seizoen, de andere twee zullen voor eeuwig een herinnering blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *