Facebook bepaalt het

Mark Suikerbuik, de eigenaar van Feestboek, heet eigenlijk Mark Hitler of Mark Stalin. Die bepaalt namelijk wat goed voor je is, wat de waarheid is en hoe je je moet gedragen. Nu gaat die achterlijke website bepalen welk nieuws je mag lezen.

Desinformatie

Facebook gaat alle berichten met desinformatie rond vaccins van het platform verwijderen en niet alleen posts die iets met COVID-19-vaccins te maken hebben, schrijft het bedrijf maandag. Een flinke klus, maar ze doen het graag.

Geen claims

Eerder was het al verboden om advertenties met antivaccinatieclaims op Facebook te plaatsen en om posts te plaatsen met informatie over corona vaccins die volgens gezondheidsorganisatie WHO niet klopt. Dat is dan ongeacht de interpretatie van de teksten. Vanaf maandag wordt alle content waarin volgens Facebook bepaalde onwaarheden worden verspreid over vaccinaties, van het platform verbannen.

Samenwerking

Het kan allemaal nog een stukje enger want Facebook heeft samen met de WHO een lijst samengesteld van misleidende en onjuiste claims over vaccins. Naast beweringen over COVID-19 gaat het ook om bijvoorbeeld posts waarin wordt beweerd dat vaccinaties autisme veroorzaken, een -door de WHO – ontkracht gerucht dat al jaren rondgaat op internet.

120 miljoen

Gezondheidsorganisaties en overheden krijgen van Facebook 120 miljoen dollar (zo’n 99 miljoen euro) aan advertentieruimte om betrouwbare informatie over COVID-19 te verspreiden. Het zal links- of rechtsom je hersens ingepompt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *