Facebook gevangenis

Facebook is politiek correct aan het worden. En omdat die Amerikanen de Nederlandse taal, laat staan de humor, in het geheel niet begrijpen doen zich steeds vaker situaties voor waarbij mensen onterecht een ban krijgen op het platform. Maar je doet er niets tegen.

Kutturken

Ik ben voor een week van Facebook geblokkeerd tot het plaatsen van opmerkingen en of berichten omdat ik het woordje ‘kutturken’ had gebruikt. En dat deed ik niet omdat ik alle Turken kuttturken vindt (zelfs dat zou ik nog zelf moeten weten uiteindelijk) maar in de volgende context:

Boot met koeien

Het begon allemaal met een boot met koeien. Op 9 december verlaat een schip de haven van het Spaanse Tarragona met aan boord 1.800 koeien. De bestemming is Turkije, een reis van zo’n 9 dagen over het water van de Middellandse Zee.
Aangekomen in Turkije twijfelen de Turken of er onder de koeien mogelijk het blauwtongvirus rondwaart. En in plaats van een grondig onderzoek ter plaatse, wordt het hele schip met de arme dieren aan boord geweigerd. De kapitein gaat in opdracht van de eigenaar nog op zoek naar andere afnemers in Libië en Egypte. Maar niemand wil de dieren aan land.

Koeienhel

De beesten verkeren in een hel want de schepen zijn voor kortstondig gebruik als koeienstal wel redelijk, maar niet voor maanden aaneengesloten intensief gebruik. Er overlijden dagelijks dieren die door de bemanning in stukken worden gesneden en gevoerd worden aan de haaien in de Middellandse Zee. Er speelt zich een onmenselijk drama af aan boord van het schip.

Het blijkt zelfs te gaan om 2 schepen

Facebook

Terug naar Facebook. Daar schrijft een vriend (hoi Bart) een opmerking onder een artikel van Tubantia dat gaat over de koeienkwestie: ‘kutspanjaarden’. Hij weet alleen dat het schip uit Tarragona is vertrokken en kent niet het hele verhaal. Dus is mijn reactie op die van hem: Kutturken bedoel je. Die kwamen met een zeikverhaal dat het papierwerk niet klopte.

Facebook jail

Bezwaar

Inmiddels heb ik van die idioten op Facebook geleerd dat als je akkoord gaat met hun beslissing, je meteen een ban krijgt waar niets meer aan te doen is. Dus ga ik niet akkoord en na tien minuten weten ze me te vertellen dat er wel zeker sprake is het overtreden van hun regels en klets, zeven dagen niets plaatsen.

Je krijgt eerst een waarschuwing, dan een blok van een dag, drie dage, een week, een maand en dan een ban voor altijd

Michel

Oversight boards

Je kunt tegenwoordig in beroep tegen de beslissing van Facebook via Oversight Boards. Vanzelfsprekend weten de engerds van Feestboek van te voren al te vermelden dat de uitslag daarvan niet bindend is. Daarnaast kan het wel enige tijd duren voor de beslissing is genomen dus tegen de tijd dat ze ze zich over deze zaak gebogen hebben ‘mag’ ik alweer op Facebook.

Oversight Board

Alternatieven Facebook

Zijn er dan geen alternatieven voor Facebook? Eigenlijk niet en dat weten ze maar al te goed bij Facebook. Ze filteren wat ze willen filteren, ze bombarderen zaken tot nepnieuws omdat die idioten van nu.nl het zeggen. Eigenlijk zijn we gewoon onlosmakelijk verbonden aan die enge website van die Amerikanen. Gelukkig heb ik blutz.nl nog om mijn gal te spugen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *