Het sneeuwde in de Sahara

Karim Bouchetata toont zijn volgers opmerkelijke zaken die de Sahara aangaan. Boring? Nee hoor, die gast heeft een Feestboek pagina vol met woestijnavonturen. Zo ook met zeldzame beelden van sneeuw in de Sahara.

Sahara sneeuw

Er is sneeuw gevallen in de Sahara nadat de temperatuur was gedaald tot -3C. Karim Bouchetata legde de zeldzame gebeurtenis vast in Ain Sefra, Algerije, waarbij de dooiende sneeuw prachtige patronen op het zand creëerde. De Sahara-woestijn, die het grootste deel van Noord-Afrika beslaat, heeft de afgelopen honderdduizend jaar temperatuurverschillen ondergaan, maar sneeuw en ijs zijn nog steeds zeer zeldzaam.

Drie keer

De stad in de provincie Naama heeft in 42 jaar tijd maar drie keer sneeuw meegemaakt – in 1979, 2017 en 2018. In 1979 was een sneeuwstorm hevig genoeg om het verkeer te stoppen; terwijl in 2017 een sneeuwstorm sneeuw dumpt tot een meter dik. In 2018 lag er 40 cm sneeuw.

Ain Sefra – bekend als “de poort naar de woestijn” – ligt ongeveer 1.000 meter boven zeeniveau en wordt omgeven door het Atlasgebergte. Januari is daar een van de koudste maanden met een gemiddelde temperatuur van 14C. In de zomer bereikt dit gemiddeld 38C.

Blutz

Auteur: Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *