Regeren is vooruitzien

Als je een kitten wilt maar dat bedenkt in een periode (januari) waarin er helemaal geen kittens worden aangeboden omdat er simpelweg geen nestjes zijn dan ben je de figuurlijke Sjaak. Financieel bedoel ik dan natuurlijk. Mijn skattie had het hele internet afgespeurd en er één gevonden. We schrijven 2016.

Turnhout

Voor het gevonden kitten reisden we af in onze Jeep Grand Cherokee SRT8 naar het altijd gezellige België. In het pittoreske Turnhout parkeerden we pontificaal op de stoep en belden we op een koude avond aan bij een bovenwoning. We mochten naar boven komen werd er in het Vlaams gemompeld. Eenmaal boven aangekomen werd me meteen duidelijk dat het niet de taal was die de dame wat moeilijk verstaanbaar maakte, maar het gebrek aan tanden.
Welgeteld stonden er nog drie tanden in de bovenkaak en twee in de onderkaak, iets dat wij alleen van heroïnejunks op de televisie kenden.

Koffie

Boven aangekomen leek het alsof de katten de zaak er al een week of twee hadden overgenomen. Het exemplaar dat de onze moest worden in ruil voor 150 keiharde euros, had zich diep achter de bank verstopt voor die enge ‘Ollanders’.
Of we koffie wilden? Althans, dat was wat ik uit de de klanken die uit de mond van de tandloze werden uitgestoten kon opmaken. Nou, geloof me, als ik daar koffie had genomen dan had ik meteen door kunnen pakken en me op moeten laten nemen op de intensive care van het Turnhoutse hospitaal.

Even aankijken

Nadat we ongemakkelijk op het randje van de bank hadden plaatsgenomen keek ik wat onschuldig voor me uit. Een gesprek aanknopen was een kansloze missie, dat begrijp je. Nadat die magere junk twee pogingen had gedaan om het kitten te pakken te krijgen vanachter de bank, besloot ik zelf actie te ondernemen.
Nadat ik de mouwen had opgestroopt, je weet tenslotte nooit wat er allemaal in blijft handen als je achter een ranzig bankje gaat wroeten, wist ik met één doeltreffende en snelle grip het kitten vanachter de bank te vissen. Door de hele situatie en het gedrag van het diertje bekroop ons samen het gevoel dat deze kitten hier helemaal niet thuishoorde en zijn verkoop slechts ten doel had om het ontvangen geld in te ruilen voor producten waarvan je tanden uit je muil vallen op den duur.

Pepe als kitten

Korte pijn

We hadden de kitten geïnspecteerd en goed bevonden. Het arme beest moest gered worden uit de klauwen van die junk. Dus zo snel als we konden werd er afgerekend. Nog nooit heb ik iemand zo gretig naar een paar briefjes van 50 zien kijken, man man. Wij waren goed voorbereid en de kitten werd in de meegebrachte travelbox geplaatst en werd meteen getrakteerd op zijn eerste 200km/h + ervaring.

Honden

Thuis aangekomen werd er besloten om de rest van de zoo bij ons meteen te laten wennen aan de nieuwe kitten. De aanwinst, die de Spaanse naam Pepe kreeg toebedeeld, positioneerde zich op een hoge plek in de woonkamer. De dappere. Iets groter dan een handpalm en dan psychologisch de staredown aangaan met twee levensgrote jachthonden.

Pepe’s gigner vriendin, Chica

Historie

De rest is historie. De Belg Pepe werd eindbaas in casa Blutz. Ook tussen de kippen, de hanen, andere katten en honden; Pepe hield stand. Al kwam hij vaak met enorme schade, open wonden en andere ellende thuis, hij overwon. Zelfs nadat hij twee weken spoorloos was en dood werd geacht, verscheen hij uitgeput toch weer in de wei. De bikkel.

Die naam moet voorbestemd zijn, dat kan niet anders: Pepe

Michèl

Spanje

En dan moet je als Belg met een Spaanse naam opeens mee naar Spanje. Keuzes zijn er niet, je wordt weer in de gewraakte reisbox geplempt waar je geacht wordt om 15 uur lang je muil te houden. Nou, geloof mij, ook hierin was Pepe eindbaas. Al moet wel gezegd worden dat het verzoek aan het kattenhotel om Pepe 24 uur voor vertrek geen eten meer te geven niet was gehonoreerd. En dat resulteerde in het eerste kwartier na vertrek in een hoop zo groot als van een Sint Bernard hond.

Helemaal thuis

Pepe is in Spanje en het lijkt wel of die junk hem hier ooit heeft gejat als kitten. Wat is dat beest op zijn plek. Het leven is, samen met zijn ginger vriendinnetje Chica, één groot feest. Hij struint op zijn gemakje het complete landgoed af, dolt met de honden en kroelt zich ’s avonds helemaal de moeder met ons. Hoe fijn kan het lopen in een kattenleven! Iets dat wij al wisten toen we hem Pepe noemden, want regeren is vooruitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *