Verkiezingen Tweede Kamer

Goedemorgen. Heb je al braaf virus veilig gebruik gemaakt van je democratisch recht? Of doe je het straks als je als loonslaaf terugkomt van je werk? O, wacht je werkt natuurlijk netjes thuis.

Grote bek

De Nederlanders hebben overal en altijd een grote bek. Een klein kutlandje op de wereld, maar ze schreeuwen alsof ze een heel continent bezitten. Een grote bek als het gaat om het klimaat, een grote bek als er regimes veroordeeld moeten worden, altijd een grote bek. En uiteindelijk worden ze als een kabouter behandeld: te zielig om te beledigen, dus je geeft ze een koekje.

Inwoners

Maar niet alleen bij monde van de overheid klinkt die grote bek de wereld in, nee ook de inwoners zelf hebben een grote bek. Als ze met trekkers naar Den Haag rijden, als ze als Wappie op het Malieveld staan en dan zwijg ik nog maar over die grote bekken op Twitter, Clubhouse en Facebook.

Onbegrijpelijk

En al die grote bekken bij elkaar vinden toch dat de beroepsleugenaar Mark Rutte het al tien jaar goed doet zo blijkt. Want als makke schapen is er toch weer een heel groot deel van die grote bekken die vandaag op de VVD gaat stemmen.

Snappen

Ergens snap ik het ook wel hoor, want stel je voor dat je wat anders stemt en er een andere partij aan de macht komt. Dat is eng, want je weet tenslotte niet hoe die het eraf gaat brengen. Of misschien is het juist wel de angst dat die anderen het wél goed en zelfs beter doen. Wat moet je dan met die grote bek? Dat is lastig te verteren, want complimenten geven dat is de Nederlander lang geleden al verleerd.

Weet wel

Wat je ook doet, stemmen of niet, of áls je dan stemt op een partij die niet de VVD is. De VVD heeft de overwinningsspeech al geschreven klaar liggen. Rutte bedankt vanavond het volk voor het in hem gestelde vertrouwen.

Coalitie

De coalitie samenstellen was nog nooit zo simpel, al wil Eenvandaag laten lijken alsof het allemaal spannend is. Rutte sluit de tweede partij van Nederland (vermoed ik), de PVV, uit dus die valt af. Dan resten CDA en D666 en als we de peilingen moeten geloven is dat samen 68 zetels. Dan pak je er een partijtje bij dat geen grote bek heeft maar wel gelooft in een sprookjesboek en dan zit je zo op de benodigde 76.

Het wordt VVD, CDA, D66 en een kleintje voor de afronding naar 76

Michèl

Glas

Eigenlijk is deze schijndemocratie een lachertje. Ze doen in Den Haag wat ze willen, stapelen fout op fout en uiteindelijk is het gewoon een glas, een plas, en alles is weer zoals het al was.

Geheugensteun

Voor als je straks na je werk naar de stembus gaat, nog even een geheugensteuntje. Dit is ook de man waarvan veel stumpers vinden dat hij ‘het zo goed doet’ tijdens de crisis:

De leugen carroussel van Mark Rutte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *