Vloggers, ze komen mijn strot uit

Nu iedereen opgesloten zit hebben de vloggers vrij spel. Vrij spel om zich helemaal de moeder te spammen in alle Feestboek groepen waarvan ik lid ben. En wat een niveau tref je dan onder de vaderlandse vloggers.

Hoi hoi

Verreweg de meeste vloggers -“hoi hoi, welkom bij ons nieuwe vlog”- hebben werkelijk helemaal niets te vertellen en toch praten ze aflevering na aflevering zo’n 12 minuten vol. Vol met hoe de kids voor het eerst naar de Spaanse school gaan, vol met hoe je een treinkaartje koopt in Spanje en vol met hoe ze met die ouwe kutcamper een berg op rijden.

Kijken niet verplicht

Het kan aan mij liggen, maar steeds neem ik me voor om niet te kijken als er weer een vlog aan me wordt opgedrongen. Maar of het nu uit medelijden is, of dat het een soort van gilty pleasure is geworden, ik trap er steeds weer in om naar die kneuterig in elkaar geknutselde vlogjes te kijken.
Dat kijken doe ik dan wel op mijn manier. Daar waar voor de normale kijker een gemiddeld vlog 12 minuten duurt; ik zie dat in maximaal 20 seconden aan me voorbij trekken.

Familie

Kijk, de familie zal het allemaal wel geweldig vinden en trots zijn en zo, maar daar houdt het feestje echt op beste vloggers. Hou het daar dan ook bij en degradeer jezelf niet tot de allerslechtste aflevering van ‘ik vertrek’ bij je ex collega’s en stikvreemden.

Met toeter de berg op

Een voorbeeld van dramatisch beeldmateriaal is dat van een vlogger die denkt dat het iemand boeit dat hij met zijn oude krakkemikkige camper door de bergen rijdt. Wil je zelf even lachen? Check dan een aflevering:

Ontspanje

Nog zo’n bloedzuigende serie is die van een stel dat met twee van die kutkoters naar Spanje emigreert. En om een beetje voor zijn handel te kunnen spammen en bij de gedachte dat er ook maar één persoon echt interesse heeft in het saaie leven van dit stel vloggen ze zich helemaal de moeder. Meer dan 70 afleveringen die super origineel beginnen met ‘hoi, welkom bij ons nieuwe vlog’.
Wat moeten die kinderen zich kapot schamen later als ze dit allemaal terugzien:

Op de fiets

Nog niet genoeg pijn geleden? Nou dan kan je het krijgen ook. Op de fiets naar Spanje en daarover vlogjes op het internet plaatsen. Hoe kneuterig Hollands wil je het krijgen dan?

Kneuterig

Wellicht sla ik precies de verkeerde over, dus als jij er kent die nog ergen zijn plaats ze dan gerust in de commentaren. Als tip kan je vast kijken op YouTube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *