Menu Start

5 dollar wrench attack, wat is dat?

Hoe veilig bitcoin of cryptocurrencies ook zijn, zelfs als je een gerenommeerde hardware-portemonnee bezit en je je recovery keys veilig in een afgesloten kluis hebt bewaard, kunnen deze veiligheidsmaatregelen onbruikbaar worden gemaakt door de 5 dollar-sleutelaanval. Maar wat is het en hoe bescherm ik mezelf ertegen?

Wat is een moersleutelaanval van $ 5?

Kortom, als iemand ontdekt dat je een aanzienlijk aantal crypto coins bezit, kunnen ze je rechtstreeks fysiek aanvallen , of je dreigen de privésleutels (code/password) van je portemonnee te overhandigen, of je dreigen het geld naar hen te sturen met behulp van een dodelijk wapen of een basisgereedschap dat voor het toebrengen van letsel kan worden gebruikt, zoals een keukenmes, een hamer, een schroevendraaier of een goedkope en roestige moersleutel van $ 5.

Hoe veilig je geld ook is in uw hardwareportemonnee of op een van uw apparaten, geen enkele computerbeveiliging kan u van dit soort aanvallen behoeden.

Dus, hoe bescherm je jezelf ertegen?

1. Hou het privé

Dezelfde reden waarom het een heel slecht idee zou zijn om iedereen te vertellen dat je de loterij hebt gewonnen. 

Je kunt waarschijnlijk af en toe met vrienden over bitcoin praten, maar voorkom zoveel mogelijk dat je mensen onnodig vertelt dat je bitcoin koopt, of dat je een bepaald aantal bitcoins bezit, dat je veel geld verdient met je recente succesvolle handel, of iets in die richting. Als dergelijke gevoelige informatie over jouw financiën de verkeerde mensen bereikt, dan kan je flink in de problemen komen. Opscheppen over je cryptocurrency-bezit is gewoon een onnodig risico voor jezelf, of erger nog, mogelijk zelfs voor je familie en vrienden.

Als iemand die je niet of niet goed kent je naar bitcoin of cryptocurrencies vraagt, zou het beste antwoord waarschijnlijk zijn: “ Wat is bitcoin? Nooit van gehoord “. Of iets in die richting.

2. Voorkom dat je ongewenste aandacht krijgt

Opvallen doe je zo

Bitcoin- of cryptocurrency-stickers in je auto, op je laptop, met bitcoin- en cryptocurrency-gerelateerde kentekenplaten, die dingen.

Als bitcoin- en cryptocurrency-enthousiastelingen en investeerders, zijn bitcoin en crypto-stickers en kentekenplaten cool en zo, maar tenzij je in de cryptocurrency-industrie werkt en toch behoorlijk bekend bent, is het het beste om te voorkomen dat je pronkt met je band met cryptocurrencies, vooral in het openbaar.

Het hebben van deze openbare gimmicks zoals autostickers en het dragen van bitcoin- en cryptocurrency-gerelateerde kleding is een van de slechtste manieren om onnodige aandacht te trekken, tenzij je gevolgd wilt worden door criminelen op weg naar huis.

3. Zorg voor een betere huisbeveiliging

Ongeacht of je bitcoin en cryptocurrencies bezit of niet, dit zou in de eerste plaats een prioriteit moeten zijn. Verbeter je huisbeveiliging door sloten aan je deuren toe te voegen en ze gewoon altijd te vergrendelen, een vuurwapen te kopen (indien legaal), een loyale en betrouwbare hond te adopteren, beveiligingscamera’s en bewegingssensoren op te zetten, of beter nog, een vuurwapen te kopen en leer hoe je het kunt gebruiken.

4. Leer vechtsporten

Hoewel het hebben van een vuurwapen nog steeds veel effectiever zal zijn, zou het geen kwaad om wat vechtkunsten te leren die behoorlijk effectief zijn om jezelf op straat te verdedigen, zoals Muay Thai en Jiu-Jitsu.

Een beetje goede kennis van vechtsporten zou erg handig zijn als je gewoon op pad bent om je boodschappen te doen en je jezelf plotseling moet verdedigen tegen een aanvaller. Want de kans is groot dat je je vuurwapen niet overal mee naartoe kunt nemen.

Alternatief: neem ​​pepperspray mee

5. Stel een dummy-portemonnee in

Als je bijvoorbeeld voor € 100.000 aan cryptocurrencies bezit, zou het geen kwaad om een ​​aparte portemonnee te maken met een aparte set privésleutels en er honderd euro in op te slaan. Op die manier zou je, als je ooit het slachtoffer zou zijn van de moersleutelaanval van $ 5, er mogelijk mee weg kunnen komen door een goed verzonnen alibi te maken, zoals hoe je je munten weggokte en nu heb je alleen nog maar honderd euro aan munten ; zoiets. Als je de dief met succes hebt overtuigd, dan zou het een overwinning voor je moeten zijn.

Hoewel je uiteindelijk nog steeds wat munten verliest, is het nog steeds beter om slechts een klein percentage van je totale bezit te verliezen dan alles te verliezen.

Als je een gerenommeerde hardware-portemonnee zoals de Ledger of de Trezor bezit , wat je zeker zou moeten doen als je je beveiliging serieus wilt nemen, dan kan je de stappen volgen voor het maken van veilige wachtwoordzinnen voor hun respectieve artikelen:

Opmerking: deze veiligheidsmaatregel zou alleen je laatste redmiddel moeten zijn en is zeker geen oplossing met een slagingspercentage van 100%. De dief kon je gewoon niet geloven en je urenlang martelen totdat je toegeeft en je echte cryptocurrency-portemonnee blootlegt.

Laatste gedachten

Terwijl sommige mensen hun cryptocurrency-beveiliging of online beveiliging in het algemeen zeer serieus nemen (wat je zeker zou moeten doen), vergeten mensen misschien het meest kwetsbare deel: jij als persoon. Ongeacht hoe veilig je geld is, je bent nog steeds de zwakste schakel. Het volgen van de bovenstaande stappen zou voldoende moeten zijn om dit soort ‘aanval’ in hoge mate te voorkomen.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.