Menu Start

Alle pijlen op ATH’s van 100, 120 en 200K

Bitcoin kopen, afrekenen met iDeal en de eerste 1.000 geen transactiekosten? Bitvavo is je partner!

Terwijl we momenteel naar een dieprode bitcoinkoers zitten te kijken, ligt de zogeheten open interest (IO) voor bitcoin (BTC) optiecontracten momenteel boven $12,6 miljard,. Hiermee komt dat weer zeer dicht bij zijn all-time high (ATH). Dat meldt cryptocurrency analysebedrijf Glassnode op 17 november.

Een maand lang

Glassnode concludeert dat we al een maand tegen hoge cijfers aankijken en vergelijkt die situatie met de topkoersen van april en mei dit jaar. Daarnaast leert Glassnode ons dat er een grote dominantie van callopties openstaan die aflopen op 31 december. Het onderzoeksbureau meldt dat dit aantoont dat bitcoin bulls zeer positief zijn over de koers. Er zijn namelijk grote clusters van IO te zien is rond de prijzen $100.000, $120.000 en zelfs $200.000 voor bitcoin.

Het gaat om deze Tweet van Glassnode:

Bevestiging

Op Coinglass worden deze feiten bevestigd. Daar zijn net zoals op Glassnode flinke pieken te zien op 31 december met dezelfde koerswaardes. Coinglass is een populaire analysewebsite voor crypto derivaten.

Bitcoin kopen, afrekenen met iDeal en de eerste 1.000 geen transactiekosten? Bitvavo is je partner!

Derivaten

Opties zijn derivaten waarmee je als het ware het recht koopt om een bepaalde activa of crypto voor een bepaalde prijs in de toekomst te kopen of te verkopen. Een calloptie geeft het recht om een activa tegen een vooraf bepaalde prijs en datum te kopen. Een putoptie is hetzelfde, maar geeft het recht om te verkopen. Bulls zetten meestal in op callopties en bears op putopties. Er is veel interesse bij handelaren voor dit soort producten.

Financiële derivaten zijn beleggingsinstrumenten die afgeleid zijn van een onderliggend beleggingsinstrument, dat het onderliggende, of de onderliggende waarde, wordt genoemd. De voornaamste soorten derivaten zijn opties, futures, swaps en forwards

Wikipedia

Open Interest

Het aantal openstaande actieve optiecontracten is de open interest op opties. Als meer callopties openstaan, dan neemt de IO toe. Als dit hoog ligt, dan duidt duidt dit aan dat er actief wordt gehandeld in het onderliggende product. Het betekent echter niet dat de koers ook gegarandeerd zal stijgen, maar het maakt de kans wel groter.

Bitcoin kopen, afrekenen met iDeal en de eerste 1.000 geen transactiekosten? Bitvavo is je partner!

Spanning

Met berichten als dit kijkt de wereld met spanning naar de zeer zenuwachtige cryptomarkt. Het grillige gedrag in combinatie met aflopende contacten zouden nog wel eens voor flink wat vuurwerk kunnen gaan zorgen in de laatste zes weken van 2021. Mijn advies zou zijn: kopen.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.