Menu Start

Australische bank omarmt bitcoin in online omgeving

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Het zoveelste goede nieuws rondom de bitcoin komt vanaf de andere kant van de wereld. Daar gaat de grootste bank van Australië aan de slag met bitcoin (BTC). De Commonwealth Bank wil cryptocurrency’s integreren in hun online omgeving.

Trading platform

De banken zien zo zachtjes aan de crypto als een ernstige concurrent en zullen op steeds grotere schaal de klanten proberen te binden door als bewaarder van de cryptocurrency van hun klanten op te treden. Volgens Australian Financial Review gaat de bank een aantal diensten aanbieden. Te beginnen met het kopen en vasthouden van bitcoin en andere ‘digitale assets’. Vanaf volgend jaar moeten klanten van Commonwealth Bank bitcoin kunnen kopen en opslaan bij de bank.

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

De Commonwealth passeert met het aanvaarden van bitcoin in de online omgeving de tradingplatforms. Een slimme zet en velen zullen volgen.

Blutz

Knopje in app

Volgens de bank moeten haar klanten in de app een simpele knop hebben waarmee ze bitcoin kunnen kopen. Daarmee richt de klant zich op de volledige klantenkring en niet alleen op de klanten met interesse in cryptocurrency. Een flinke doelgroep en de verleiding is met een simpele klik al groot om een klein deeltje bitcoin te kopen zonder dat je het elf moet opslaan en ingewikkelde software moet installeren. De bank passeert daarmee het station tradingplatform.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.