Menu Start

Bitcoin gaat naar een miljoen

Op 15 maart 2021 bereikte de waarde van de Bitcoin al eens € 50.000. De verwachting is nu dat de digitale munt op zeer korte termijn door zal stijgen naar een ton en mogelijk dit jaar nog een miljoen euro waard zal zijn.

Institutionele beleggers

Welnu, dat zit hem in het feit dat Bitcoin inmiddels door grote institutionele beleggers omarmd is en er meer kapitaal in Bitcoin zit dan in bijvoorbeeld zilver. Alleen de goudhandel heeft nog meer volume, maar dat zal ook niet lang meer gaan duren. En als er inmiddels tientallen miljarden in Bitcoin zitten, kunnen die grote beleggers daar niet zomaar weer uitstappen. Dat zou een aderlating voor hun portefeuille zijn en desastreuze gevolgen hebben voor de klanten van deze instituten.

Nu institutionele beleggers zijn ingestapt zal de Bitcoin koers stabiel blijven

Michèl

Waarom wordt Bitcoin populair?

  1. Rendement. Je geld levert op een spaarrekening niets op en op obligaties is eveneens vrijwel geen rendement meer te behalen, terwijl de aandelenkoersen relatief hoog staan. Als er dan een belegging is die wel volop in waarde stijgt, vinden velen dat interessant;
  2. Grote partijen stappen in. Steeds meer institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars, zien de bitcoin als een reële optie om in te investeren. Zodoende groeit de interesse voor de digitale munt;
  3. Vertrouwen. Het vertrouwen in  digitale munten neemt toe, ze worden steeds meer geaccepteerd.

Geld over

Veel mensen hebben door het feit dat ze niet kunnen reizen geld over. Daarnaast besteden de mensen amper nog geld in de horeca waardoor hun saldo groeit. En met het verbouwen van je huis ben je ook wel een keertje klaar na een jaar Corona. Dus wat doe je dan met het geld dat overschiet, precies dat investeer je in cryptovaluta.

Wat is de impact van de coronacrisis?

Beleggers vrezen in de toekomst voor inflatie, doordat overheden en centrale banken veel geld in de economie pompen teneinde de klappen van de pandemie te kunnen opvangen.

Maar als banken door dit ruime beleid van overheden en centrale banken meer euro’s in omloop brengen, zal de euro zwakker worden.

Ook in de VS speelt dit: sinds de coronacrisis is de werkelijke rente, ook wel reële rente genoemd, negatief geworden. Dit doordat de verwachte inflatie hoger is dan de rente. In zo’n situatie willen beleggers investeren in iets dat als waardevast wordt beschouwd, wat overigens een subjectief begrip is. Anderen beschouwen de zekerheid van een hogere spaarrente als waardevast; de inflatie ten spijt meegerekend.

Daarnaast is Bitcoin de ideale manier om de hegemonie van de dollar te ondermijnen. Je kunt gewoon internationaal kopen en verkopen in Bitcoin zonder afhankelijk van die dollar te zijn en in sommige landen met hoge inflatie is het beter om de lokale munteenheid sowieso links te laten liggen. Nigeria is een goed voorbeeld van hoe Bitcoin de internationale handel in de lift heeft geholpen.

Onderliggende waarde

Opvallend is dat een bitcoin geen onderliggende waarde heeft, zoals een aandeel. Immers, met een aandeel bezit je een stukje van een bedrijf. Dat bedrijf kan groeien, winst maken en dividend uitkeren: er zit een geldstroom achter. Bij een cryptomunt is dat niet zo. Ofwel: de bitcoin is momenteel vooral geld waard, omdat anderen hem willen kopen.

Waar koop je Bitcoins?

Het kopen van Bitcoins was vroeger een ingewikkelde toestand waarvoor je informatica gestudeerd moest hebben. Maar tijden veranderen. Bitcoins kopen doe je tegenwoordig gewoon met iDeal. Je hoeft geen toestanden overhoop te halen of ingewikkelde programma’s te installeren. Binnen 10 minuten ben je al eigenaar van een Bitcoin. Hoe, dat zie je bij LiteBit.

Waarom nu instappen in BTC

Hoewel sommigen zullen denken dat ze de boot gemist hebben, is het tegendeel waar. Bitcoin is net op gang om in waarde te groeien. De investering in Bitcoins door verzekeraars, banken, Tesla of Paypal dragen daar in grote mate aan bij. Juist omdat deze partijen instappen zal de waarde van BTC stabiel blijven, maar dat is het op zijn minst.
Nu het steeds zwaarder wordt om Bitcoins te minen (uit te rekenen) omdat de beloning voor het minen steeds halveert, ontstaat er straks een schaarste op de markt. En schaarste betekent altijd maar één ding en dat is dat de waarde zal toenemen.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

1 antwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.