Menu Start

Bitcoin groter dan Tesla

Doordat Elon Musk, de eigenaar van onder andere Tesla, 1,5 miljard aan Bitcoins aankocht, is de Bitcoin nu meer waard dan Tesla.Tesla.

Marktkapitalisatie

De aankoop van 1,5 miljard dollar aan Bitcoins heeft Tesla geholpen om de marktkapitalisatie van Bitcoin te laten uitstijgen boven die van het eigen bedrijf. Nu de prijs van BTC omhoogschiet naar nieuwe records, stijgt de marktkapitalisatie lekker mee. De marktkapitalisatie wordt berekend door het aantal uitstaande aandelen/coins te vermenigvuldigen met de marktprijs.

Bitcoin beats Tesla

Tesla diende het formulier 10-K in bij de Amerikaanse SEC. Op dit formulier valt te lezen dat Tesla in januari voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin had gekocht. Volgens sommige schattingen komt dit bedrag overeen met ongeveer 15% van de netto kasposities van het bedrijf. Zelfs voor een reus als Tesla een flinke investering dus.

Vlucht omhoog

Het onmiddellijke effect zorgde ervoor dat bitcoin een nieuw record van meer dan 48.000 dollar haalde (39.980 euro). Uiteraard steeg ook de marktkapitalisatie van het actief naar een nieuw record. Ondanks dat bitcoin inmiddels weer iets is gezakt, blijft de marktkapitalisatie hoger dan die van Tesla. De ultra hoge koers hield geen stand want kort erna zakte BTC wat terug.

Nieuwe geruchten

Nieuwe geruchten dat andere grote partijen zoals Microsoft, Amazon, Google, Apple, Facebook en Netflix ook in Bitcoin zullen investeren en het feit dat een flink aantal grote financiële instellingen zoals Paypal Bitcoins hebben aangekocht is positief nieuws.

Verwacht 300.000

Diverse analisten verwachten dat BTC tenminste naar een waarde van 300.000 Amerikaanse dollars zal stijgen; sommigen mikken zelfs op het dubbele. Uiteindelijk zal het minen van de coins steeds moeilijker worden en meer energie kosten dat ze opleveren. Dit resulteert dan weer in een schaarste en dat zal de prijs opnieuw opdrijven.

Zelf Bitcoins kopen

Wil je zelf Bitcoins kopen en profiteren dan de koersstijgingen, dan kan dat eenvoudig met iDeal. Je maakt in een paar minuten een account aan bij het Nederlandse LiteBit en je koopt op de website je eigen Bitcoins of een deel daarvan die je afrekent met iDeal. Geen ingewikkelde toestanden, je hoeft ook geen speciale software te downloaden want LiteBit past op de door jou aangekochte cryptomunten.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.