Menu Start

Bitcoin kan je delen door honderd miljoen

nu bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Een euro kan je delen door 100 en dan heb je de kleinste deelfactor, 1 eurocent. Bij bitcoin deel je een hele door honderd miljoen en dan heb je een satoshi. Jawel, genoemd naar de bedenker van bitcoin, Satoshi Nakamoto.

Eén bitcoin is deelbaar in 100 miljoen stukjes, ofwel satoshi’s

De kleinste hoeveelheid bitcoin die je dus kunt kopen is 0,00000001 bitcoin. Hierdoor is de populaire digitale munt erg geschikt voor het uitvoeren van microbetalingen, ook wanneer de koerswaarde ontzettend hoog is. Stukjes, of hele bitcoin koop je makkelijk en snel bij waar je ook de huidige koerswaarde kunt zien.

bitcoin deelbaar door 100 miljoen

Belangrijk als betaalmiddel

In de beginjaren van crypto, en dan met name bitcoin, zou het niet erg zijn geweest als cryptovaluta niet deelbaar waren. De waarde van een hele munt lag op dat moment immers nog onder de dollar en delen was dan ook niet nodig. Maar steeds vaker zien we de gigantische visie die Nakamoto gehad moet hebben toen bij de bitcoin bedacht.

nu bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Ook als de bitcoin een miljoen euro waard zou worden, dan is er nog steeds de deelbaarheid. En dat maakt de btc uitermate geschikt als betaalmiddel.

Blutz

Benamingen voor de hoeveelheden

Terwijl we nog steeds spreken over een knaak, een geeltje of een kwartje die toch echt dateren uit het gulden tijdperk, bitcoin knet er ook een paar.

Wanneer je het hebt over een bitcent (cBTC) dan spreek je over 0.01 BTC, ofwel één honderdste deel van een bitcoin. Bitcoin bit (mBTC) is een andere benaming om één duizendste deel van een bitcoin aan te duiden (dus 0.001 BTC).

Eigen benamingen

Hoewel er veel verschillende benamingen zijn voor bepaalde hoeveelheden bitcoin, hoor je hier bijna niemand over spreken. De meeste mensen spreken gewoon over bitcoin, in plaats van satoshi’s of bitcoin bit. Maar reken er op dat dat in de nabije toekomst zeker gaat veranderen. Mensen bedenken al sinds het begin van de jaartelling bijnamen voor delen van geld.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.