Menu Start

Bitcoin kopen, zo doe je dat binnen een minuut

nu bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Als je pak hem beet 5 of 6 jaar geleden een bitcoin of een deeltje daarvan wilde kopen, dan moest je eerst op cursus, IT kennis hebben of vrienden die je konden bijstaan. Maar vandaag de dag is het kopen van (een deel van) bitcoin zo eenvoudig geworden dat zelfs mijn schoonmoeder het kan (denk ik).

Bezint eer ge begint

Een eeuwenoud gezegde dat ook in de tijd van cryptocurrency stand houdt. Als je namelijk instapt in de wereld van de digitale muntjes dan zijn er zaken die je goed tot je moet nemen.

DNB goedgekeurd

Weet je wat je wil dan kun je van start. Dat kan bijvoorbeeld bij het Nederlandse handelsplatform Bitvavo. Deze club is een door de DNB (De Nederlandse Bank) goedgekeurde partij. Belangrijk, want zonder goedkeur liggen er veel gevaren op de loer.

De Nederlandsche Bank (DNB) is toezichthouder voor de financiële industrie in Nederland.

Blutz

Zelf controleren

Je kunt zelf controleren of het tradingplatform waarmee je in zee denkt te gaan, zich netjes bij de DNB geregistreerd heeft. Dat doe je door op deze link te klikken. Koop of verkoop je bitcoins nooit op schimmige websites die van alles en nog wat beloven. Goedgelovige mensen worden dagelijks voor tonnen opgelicht, pas er mee op.

nu bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Bitcoin gekocht, en nu?

Nu je bitcoin hebt gekocht dan zal die waarschijnlijk in je account zijn opgeslagen bij het platform waar je je bitcoin hebt gekocht. Dat is redelijk veilig en je kunt van daaruit weer verder handelen in andere cryptocurrency als je dat wilt, of je bitcoin op enig moment weer omruilen voor euro’s.

Een andere mogelijkheid is om je aangeschafte bitcoin te bewaren op een hardware wallet. Zeg maar je eigen digitale portemonnee. Dat is vele malen veiliger dan het laten staan bij een platform. Een hardware wallet staat immers alleen in verbinding met het internet als hij is aangesloten op je computer.

Heb je grote bedragen en wil je zelf geen gedoe, kies dan voor een custodian. Dat zijn bedrijven die er voor zorgen dat je crypto’s veilig staan opgeborgen. Sommigen bieden zelfs een verzekering tegen hackers of diefstallen.

Kan je het missen?

Dé stelregel als je cryptomunten wilt kopen: geen geld insteken dat je niet kan missen. De koersen gaan enorm snel op en neer, dus het kan perfect dat je vandaag voor 100 euro cryptomunten koopt en dat die morgen al maar 80 euro meer waard zijn. Of dat de gebruikers het geloof verliezen in de virtuele munt en ze van de ene dag op de andere volkomen waardeloos wordt.

Zorg dus dat je er geen geld in steekt dat je niet kan missen. Zodat je niet gedwongen wordt om te verkopen op een heel slecht moment omdat je het geld nodig hebt. 

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.