Menu Start

Bitcoin stijgt naar 100.000 dollar

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Als we de CEO van het nieuwe cryptoplatform CoinList moeten geloven dan zal de bitcoin begin 2022 100.000 dollar zal noteren. Graham Jenkin is ‘bullish’ over crypto, vooral gezien de hoge inflatie en de lancering van de allereerste bitcoin-ETF.

Records opeenvolgend

Andere investeerders en kenners spreken over een grote kans dat deze koers al voor de jaarwisseling een feit zou zijn. De reden waarom men verwacht dat bitcoin nog zo hard zal stijgen, heeft te maken met de stijgende inflatie en de allereerste bitcoin-ETF. Allereerst is de digitale munt een moderne manier om te hedgen tegen de stijgende consumentenprijzen gezien de waarde van de digitale munt vlot weet te stijgen. Daarmee vervult het hetzelfde doel als goud. Miljardair Paul Tudor Jones is alvast enthousiast over bitcoin als middel tegen inflatie.

Opeenvolgende records

China niet nodig

Waar eerst de angst overheerste dat wanneer de Chinezen niet meer mochten minen de hashrate op het netwerk sterk zou dalen, blijkt het tegendeel. Over de hele wereld ontstaan mining farms en de rekenkracht stijgt alleen maar. En dat doet in combinatie met de ETF’s de koers echt heel goed. Dan is er ook nog de lancering van de allereerste bitcoin-ETF, wat ervoor zorgt dat de drempel bij grote en kleine investeerders om te investeren in crypto verlaagt. Zelfs de grote zakenbank Fidelity Investments ziet bitcoin stijgen naar 100.000 dollar, echter verwachten ze dat dit zal gebeuren over een langere tijdspanne en dus niet dit jaar of begin volgend jaar.

There’s a plan in place for crypto and clearly it’s winning the race against gold at the moment … I would think that would also be a very good inflation hedge. It would be my preferred one over gold at the moment.

Jenkin

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Tussenstap van 71.000 euro

Om het volgende niveau van de alsmaar stijgende bitcoin te bepalen moet je eens kijken naar de reeks van Fibonacci erbij. Fibonacci was een Italiaanse wiskundige die rond 1200 een reeks getallen beschreef. Deze reeks wordt nog steeds overal gebruikt: van de kunstwereld (Mona Lisa) tot in de technische analyse van de cryptocurrency.

Kan bitcoin het positieve momentum vasthouden? Dan kan de koers naar het Fibonacci-niveau van 84.645 dollar. In onze eigen valuta komt dit neer op ongeveer 71.000 euro. Daarvoor moet bitcoin wel eerst door de allerhoogste koers ooit stuwen. De prijs tussen 50.000 euro en 54.000 euro dient als een sterke weerstand zoals we die nu ervaren.

Bobby Lee verwacht vuurwerk

Bobby Lee, een bekende uit de cryptocurrency-wereld en oprichter van bitcoinbeurs BTCC (en broer van Charlie Lee) verwacht nog veel vuurwerk van 2021. ‘Tegen het einde van het jaar wordt bitcoin meer waard dan 100.000 dollar.’

Blutz

Volgens Lee’s woorden zal het overschrijden van de 100.000 dollar grens leiden tot gigantische media-aandacht. En deze zal er weer voor zorgen dat er een nieuwe rally op de markt zal komen, gevoed door de angst van investeerders om kansen te missen (FOMO, Fear Of Missing Out) zonder blootstelling aan de cryptocurrency-ruimte.

In augustus 2018 voorspelde Lee met dat de koers van bitcoin in 2020 zou kunnen stijgen tot 60.000 dollar. Hij zat er maar 4 maanden naast, maar het was er wel verdomd dichtbij.

Bitcoin koers verwacht op 100.000

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Bloomberg specialist

Adrian Zduńczyk , een crypto-expert die in het verleden op verschillende mijlpalen van bitcoin anticipeerde, voorspelt dat er mogelijk direct na het bereiken van de 100K een flinke daling genoteerd zal worden. Zduńczyk is niet de enige wiens optimisme hem doet vermoeden zo’n buitengewone groei. Bloomberg Intelligence commodities-expert Mike McGlone legde in dit interview voor Stansberry Investor de optie van bitcoin op $ 100.000 op tafel

Gwen Busseniers

Tegen busineesam.be zegt Busseniers op de vraag wat de bitcoin waard zal worden: Dit is zeer speculatief natuurlijk. Als ik een top moest inschatten, zijn er verschillende opties.
Sommigen zeggen dat die tussen de 100.000 en 200.000 dollar ligt. Volgens het “Stock to Flow”-model van PlanB zou er zelfs sprake zijn van een piek rond de 100.000 tot 300.000 dollar met een opeenvolgende daling tot 100.000 dollar. Maar ook ik geloof dat Bitcoin zeker tot boven de 100.000 dollar zal stijgen.

Gwen Busseniers is oprichster van de CryptoSchool, docent cryptocurrency en blockchain, handelaar, onderzoeker, schrijver, communicatieve bruggenbouwer tussen blockchain, crypto en mensen

Blutz

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.