Menu Start

Bitfarms gaat de hashrate verdubbelen

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Het Canadese Bitfarms blijft inzetten op de geografische spreiding van haar bitcoin mining activiteiten. Volgens recente rapporten bereidt het bedrijf met mining fabrieken in Argentinië, Paraguay en Canada zich voor om tegen eind 2022 twee grote mining complexen in Québec te installeren, met een totale capaciteit van 2,1 EH / s.

De hashrate is een maat voor hoe vaak het netwerk kan proberen een bepaalde reeks getallen per seconde kan vinden. Iedereen heeft een rol op het netwerk, de rol van de miners is om die wiskundige jackpot te vinden.

Hashrate kort uitgelegd

De hashrate is van belang bij het delven van nieuwe munten, het minen dus. Het is bepalend voor de kracht van de miner. De hashrate geeft namelijk aan met welke snelheid een miner een hash kan uitvoeren. Uiteindelijk bepaalt dat de snelheid waarmee een block gemined kan worden. Die functie is niet het enige, de hashrate is op veel meer handelingen van toepassing.

Leger en Bunker

De aankondiging werd bekend gemaakt via een persbericht, gepubliceerd door Bitfarms zelf via GlobeNewsWire, op 27 oktober. Met details over de twee nieuwe mining factories van het Canadese bedrijf.  De twee farms, genaamd Leger en The Bunker , zullen naar verwachting in de tweede helft van 2022 worden geïnstalleerd. Leger zal een capaciteit van 0,8 EH/s hebben met in totaal 8.000 miners. De Bunker, die iets groter wordt, krijgt een capaciteit van 1,3 EH/s met een totale installatie van 13.000 miners.

Grodzki

Volgens de CEO van het bedrijf zelf, Emiliano Grodzki, zullen de farms verantwoord gebruik maken van hernieuwbare energie, door middel van lopende contracten met bedrijven die waterkracht leveren in de stad Sherbrooke, waar beide farms zullen worden geïnstalleerd.

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Beide farms zullen profiteren van onze bestaande winstgevende contracten die groene waterkracht leveren tegen een gemiddelde kostprijs van slechts vier dollarcent per kilowattuur. Net als al onze andere boerderijen in Québec, worden ze passief gekoeld door het Canadese klimaat, waardoor het totale energieverbruik en de bedrijfskosten worden verlaagd.

Emiliano Grodzki, CEO van Bitfarms.

Groei Bitcoin hashrate na China’s veto

Bitfarms gaat met zijn twee nieuwe mining farms 2.1 EH/s toevoegen aan het Bitcoin-netwerk, dat op het moment van schrijven boven de 156 EH/s ligt. Deze niveaus zijn iets lager dan die van afgelopen mei en stonden op 182 EH / s, de datum waarop bekend werd wat China’s verbod op bitcoin en cryptocurrency- mining zou zijn , een feit gerapporteerd door CriptoNoticias.

De Verenigde Staten (35%) en Kazachstan (18%) zijn de landen met de meeste hashrate ter wereld. Bron: Universiteit van Cambridge:

Bitcoin mining

70% voor de Chinezen

Rekening houdend met het feit dat volgens gegevens van de Universiteit van Cambridge, China 70% van alle bitcoin-hashrate wereldwijd realiseerde; na het mijnveto daalde de hashrate met meer dan 60% en positioneerde zichzelf boven 69 EH / s, op het laagste punt.

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Miners over de hele wereld

Na wat er gebeurde, migreerden de miners naar verschillende delen over de hele wereld, waardoor de Verenigde Staten de wereldleider werden in bitcoin-mining industrie, waarbij 35% van alle bitcoin-hashrate werd gegenereerd. Nu is de bitcoin-hashrate geografisch meer verspreid dan ooit, waardoor het netwerk veel beter bestand is tegen regelgevende aanvallen of mogelijke boycotten door overheden.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.