Chillnight, een legendarische afterparty

Eind jaren ’90 van de vorige eeuw vond er, niet tot plezier van iedereen in de Rotterdamse horeca, een ware revolutie plaats op het gebied van afterparty’s. Op de hoek van de Nieuwe Binnenweg en de ‘s Gravendijkwal begon het allemaal.

Vanaf 7 uur

De organisatie kwam zelf graag in de clubs en op dancefeesten in het hele land en vanzelfsprekend ook in Rotterdam bij de hippe club van Tedje Langenbach genaamd Now & Wow. In het kader van de promotie van de kledingzaak Dresstime werd er op de vroege zondagmorgen een afterparty georganiseerd. Direct vanuit Now & Wow, Tropicana of de Ministry of Dance nog even doorfeesten.

Fris publiek

Het lukte om op deze zondagochtend feestjes, waar fruit en ijsjes werden uitgedeeld, fris publiek te trekken. Geen vage doorgesnoven kerels en dronken vrouwen zoals je elders op afters aantrof. Nee, mooie goedgeklede mensen die van een feestje genoten. Er werd doorgehaald tot een uur of 14:00 maximaal, want dan was de energie er bij het publiek wel uit.

Kaappoging

Toen de eigenaar van de club het succes zag, deed hij een poging om het concept te kapen. En dat terwijl we hem juist in het zadel geholpen hadden toen hij dicht tegen een faillissement aanzat. Wij hadden in zijn club geïnvesteerd en toch probeerde de lafaard een dolk in onze rug te steken. Maar nadat we hem even ‘apart’ genomen hadden op kantoor en onze biezen pakten kwam het niet verder dan een slappe poging; zonder enig succes.

Uiteindelijk was het leuker om niet door te halen, maar om de wekker te zetten voor Chillnight

Michèl

Ministry of Dance

Samen met een bekende bevriende dj (hoi Mike!) werd het concept na enige onderhandeling voortgezet op een locatie waar de mogelijkheden veel groter waren. Langs de rijksweg A20 naar Gouda ligt in Rotterdam de gigantische club Ministry of Dance. Daar werd het Chillnight concept uitgebouwd tot grote hoogte. Voor het eerst gingen mensen niet meer op stap om daarna naar ons te komen, maar ze gingen naar bed. De wekker werd om 6 uur gezet en fris gewassen kwamen ze naar Chillnight om op de zondagmorgen tot een uur of 14:00 te feesten.

Publiek

En de Rotterdamse zaken die iets van afters deden namen onze komst niet in dank af, maar Chillnight bleek een niet te stoppen concept. De tomeloze inzet en originele ideeën van ons, gesterkt door de promotionele inzet van Mike S, onze compagnon, maakte de afterparty alsmaar groter. Helaas liep de Ministry of Dance destijds tegen ernstige problemen met de vergunning aan waardoor het tijd werd te verhuizen.

Pacha

Na enige tijd onderhandelen met de drie eigenaren van Pacha Rotterdam, was de deal rond en gingen we in de mooiste club van Nederland, Pacha in het voormalige Maastheater, afters organiseren. De eigenaren was niets te gek en alles kon. De grootste acts en dj’s werden geboekt. Chillnight werd tot een ongekend niveau getild. En dat niveau was zo hoog dat er zelfs uitstappen werden gemaakt naar de <<Eau>> in Den Haag en andere grote clubs.

De dikste club van Nederland, Pacha, werd het toneel voor Chillnight

Michèl

Aftervibes

In Rotterdam mochten de clubs niet voor 7 uur open op de zondagmorgen en 24 uur aan een stuk kon dus niet. Maar 23 uur wel. En zo werd een concept geboren dat tot op de dag van vandaag zijn weerga niet kent. 23 uur lang feesten in Pacha onder de naam Aftervibes en op 1 januari om 7 uur open. De allergrootste dj’s werden geboekt, samen met de vetste acts. Toen ik aan kwam rijden om 5:30 om op te bouwen stond er al een rij voor de deur. We mochten uiteindelijk 2.300 bezoekers ontvangen en zo’n 500 mensen kochten een VIP kaart. Het vervolg van de 1 januari feesten kennen we inmiddels allemaal….

Chillnight tattoo? Gratis toegang!

HardBeat café

Noodgedwongen moesten we weer verhuizen omdat de gemeente Ludwig, Theo en John het Maastheater had uitgewerkt. We maakten een stapje naar de kelder van het HardBeat café aan het Haringvliet in Rotterdam. Enige tijd werd daar nog flink gefeest op de zondagmorgen en in de zomer van 2003 viel ook daar het doek. Maar niet voordat er in clubs in Den Haag, Tilburg en Rotterdam nog afters georganiseerd werden.

Comeback

Enkele jaren later werd er in 2007 nog een overeenkomst gesloten met de Lexion in Westzaan voor drie evenementen op de zondagmorgen. De terugkeer van Chillnight was niet wat je er van zou verwachten. De sfeer in partyland was er niet meer naar en clubbers wilden liever thuis met een kop thee nog wat afteren in plaats van knettervaag in een club met beukende beats.

Interesse

Vind je dit leuk om terug te lezen? Wil je meer horen over onze club ervaring, of over hoe we in de Fast Forward Dance parade terecht kwamen, welke succesvolle afters we nog meer deden en hoe ze altijd bij ons thuis eindigden? Laat het weten in de comments.

Chillnight op Facebook.

Chillnight op Partyflock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *