Menu Start

China mist een grote bitcoin slag

Bitcoin kopen en over tien minuten in je wallet. Afrekenen met creditcard of iDeal

Met het verbod op alles wat met crypto mining te maken heeft in China, was de verwachting dat dat een negatieve invloed op de koersen zou hebben. Maar de mining wereld herstelde zich snel en de hashrate ging omhoog. Miners vinden met gemak andere plekken op de wereld.

Megaorder uit de Emiraten

Phoenix Technology Consultants uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft een megaorder geplaatst. Het bedrijf koopt voor een astronomisch bedrag van 650 miljoen dollar de nieuwste bitcoin mining machines, zo meldt het platform Coindesk.

Dubai

Het gaat om één van de grootste orders ooit uit de bitcoin mining geschiedenis, zo laat CEO Munaf Ali van Phoenix weten op de World Digital Mining Summit (WDMS) in Dubai. De levering van de eerste batch machines zal begin 2022 zijn. Daarnaast zal in het derde kwartaal van 2022 nog een tweede bestelling volgen van ruim $2 miljard voor ASIC-chips. Het mining complex van Phoenix zal een capaciteit hebben van 600 megawatt en dat wordt de komende 18 tot 24 maanden uitgebreid naar 1,4 gigawatt, aldus Ali.

Bitcoin kopen en over tien minuten in je wallet. Afrekenen met creditcard of iDeal

Phoenix Tech is onderdeel van Phoenix Store, de distributeur van Bitmain in het Midden-Oosten.

Blutz

Gloednieuwe Bitmain miner

Phoenix is de eerste partij die gebruik gaat maken van de gloednieuwe Bitmain miner, de Antminer S19 XP. Een werkelijk wonder der techniek. Dit apparaat gebruikt de nieuwste 5 nanometer (5nm) chiptechnologie, die sneller en veel effectiever zijn dan de huidige chips die in de rigs worden gebruikt. Bovendien is het energieverbruik een stu lager.

De rekenkracht wordt geschat op 150 terahashes per seconde (TH/s) met een energieverbruik van 3,1 kilowattuur (kWh).

Ter vergelijking: het vorige model S19 Pro is goed voor 110 TH/s. Deze rig gebruikt 7nm chips en gebruikt ook ongeveer 3,1 kWh. De nieuwe S19XP is dus naar verluidt 36% efficiënter. Hieronder zie je de machine aan het werk:

Bestellen bij Bitmain

De prijzen liegen er niet om, dat kan je zelf zien in de webshop van Bitmain. En zelfs tegen de huidige absurd hoge prijzen vliegen de riggs harder de deur uit dan de oliebollen bij de winnaar van de AD oliebollentest. Als je dus voornemens bent om te gaan minen, wacht dan niet te lang.

Bitcoin kopen en over vijf minuten in je wallet. Afrekenen met creditcard of iDeal

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.