Menu Start

Crypto exchanges

Om te beginnen met traden (handelen) met cryptocurrency zul je als eerste stap je euros of dollars ergens moeten omruilen voor een coin naar keuze. Dat doe je op een een handelsplatform, een exchange. Daar kan je alle kanten die je maar wilt op wisselen. Mijn favoriete Nederlandse exchange is Bitvavo.

Wat is een crypto exchange? 

Als je een Cardano, Litecoin. Ethereum of Bitcoin wilt kopen, moet je een account aanmaken bij een crypto exchange. Hier kun je de gewenste cryptomunten, kopen, verkopen, omruilen voor andere munten en ook opslaan. Bij sommige platforms kan je zelfs op wat rente rekenen als je bepaalde munten bij ze laat staan.

Exchange, jouw crypto partner

Wallet

Handelen vanaf de platforms is zeer eenvoudig en snel. Het bespaart je ingewikkelde procedures en bovendien controleren de platforms alle transacties. Vanzelfsprekend is het handelen via een platform wel onderhevig aan een bepaalde commissie. Deze toeslag is een verdienmodel voor de exchanges, naast het verschil in aan- en verkoop van de aangeboden cryptocurrency.

Alles op één plek

Het voordeel van een crypto exchange is dat je de verschillende cryptomunten op één en dezelfde plek kunt kopen. Je hoeft niet naar verschillende crypto exchanges of crypto beurzen om verschillende munten te kopen. Zo heb je alles overzichtelijk. Ook het terugzetten van cryptos naar euros op je bank is eenvoudig via de exchanges.

Je hebt verschillende internationale crypto exchanges, waaronder Coinbase en Binance. Maar er zijn ook uitstekende Nederlandse crypto exchanges, zoals LiteBit, Bitcoinmeester en Bitvavo.

De top 5 internationale exchanges op volgorde van omzet

Nederlandse exchanges top 3

Internationale exchanges top 5

Registratie

De platforms zijn verplicht om jouw identiteit te controleren. Hou er dus rekening mee dat het niet alleen een kwestie is van een account aanmaken. Nadat je een account hebt aangemaakt kan je wel alles bekijken, maar je kunt pas handelen als je identiteit is vastgesteld en gecontroleerd. De verschillende exchanges gebruiken daarvoor verschillende methoden. Als je de instructies goed opvolgt ben je meestal met een half uurtje klaar om je eerst crypto’s te kopen.