Menu Start

Cryptowereld stort compleet in, exchanges vallen om

Lekker in je luie stoel even je crypto wallet checken is er de afgelopen 24 uur niet bij. Het woord: stress. Nadat vorige maand cryptomunt Terra Luna compleet instortte waarbij er tientallen miljarden verloren gingen en vele andere crypto’s volgden de kaarsrechte lijn naar beneden.

Celcius op slot

Sinds vannacht is het Celsius die voor paniek zorgt. De ‘kredietverstrekker van de cryptomarkt’ bracht naar buiten dat het vanwege liquiditeitsproblemen alle klanttegoeden bevriest. Celsius’ cryptomunt Cel is ruim 60 procent van zijn waarde verloren in de afgelopen 24 uur en noteert op het moment van schrijven rond de 0.15 USD (stond niet zo lang geleden nog op 8 USD). 

Stable coins zijn ook niet meer stabiel

CEO van Celsius Alex Mashinsky laat weten dat het bedrijf in de problemen is geraakt door de neerwaardse cryptomarkten van de afgelopen maanden. De prijzen van veel cryptovaluta staan al maanden onder (neerwaardse) druk, met als gevolg dat handelsvolumes en winsten tegenvallen. Ook short-sellers – beleggers die inzetten op een koersdaling – zouden het bedrijf in de problemen hebben gebracht. Tel daarbij op dat er de afgelopen uren een complete bankrun ontstond en het platform de boel bevroor. Dat startte de paniek op deze 13e dag van de maand.

Bitoin stortte ook in

Bij het bekendmaken van het nieuws zakte bitcoin 10 procent mee om onder de 22.600 USD te duiken. En net als afgelopen maand bleken ook de stable coins klappen op te lopen: verschillende stable coins verloren hun ‘peg’ met de US Dollar, waaronder TRON’s USDD. Tron heeft ondertussen aangekondigd de peg te zullen herstellen en heeft voor 700 miljoen dollar van haar eigen munten opgekocht om de prijs terug naar de 1 dollar te krijgen. Een goed bedoelde actie maar dit wijkt natuurlijk wel ver af van het stable principe.

Binance onder druk

Ook het zeer grote handelsplatform Binance lijkt het lastig te hebben met de paniek op de cryptomarkt. ’s Werelds grootste cryptoplatform bracht begin van de middag naar buiten dat het tijdelijk niet mogelijk was om bitcoins van het platform af te halen. Er zou geen liquiditeitsprobleem zijn, maar een opstopping van transacties. Best wel eng als je er je zuurverdiende BTC hebt geparkeerd.

Rubrieken:Crypto currency

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.