Menu Start

Cyberboefje van 17 bezat 48 bitcoins

Detectives van de Cyber ​​Crime Unit uit het Engelse Lincolnshire hebben meer dan 2,4 miljoen euro aan bitcoin en andere cryptocurrency in beslag genomen als onderdeel van een witwasonderzoek. De inbeslagname van cryptocurrency is een van de eerste en grootste in zijn soort in Lincolnshire.

17 jaar jong

Een 17-jarige uit het zuiden van de provincie, die om de daar geldende privacy redenen niet kan worden genoemd, werd in verband met het onderzoek beschuldigd van fraude door valse voorstelling van zaken en witwassen. Hij verscheen vandaag (26 oktober) voor het Lincoln Crown Court en werd veroordeeld tot jeugdreclassering.

Creditcardfraude

De tiener werd gearresteerd op 14 augustus 2020 naar aanleiding van lopende onderzoeken naar rapporten van inlichtingendiensten ontvangen van Actie Fraude en Crimestoppers. Inlichtingen suggereerden dat de verdachte betrokken was bij creditcardfraude en persoonlijke informatie stal om een ​​bedrijf met digitale cadeaubonnen op te lichten voor ongeveer 7.000 euro.
Detectives ontdekten later links naar het witwassen van geld via cryptocurrency, wat leidde tot verder onderzoek en resulteerde in de inbeslagname van meer dan 48 bitcoin en andere cryptocurrencies.  

Cyber ​​Crime Investigator Detective Constable Luke Casey zei: “Dit was een geavanceerde cyberfraude en een complex onderzoek waarbij onze Cyber ​​Crime Unit samenwerkte met een aantal externe instanties en andere interne afdelingen. Ik wil graag alle betrokkenen bedanken voor hun harde werk, inzet en toewijding om te helpen een positief resultaat voor deze zaak tot stand te brengen.

Bron: politie van Lincolnshire

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.