DC10, de plaats voor de bikkels

Er is een discotheek op Ibiza die niet is gemaakt voor watjes. Althans, in vroeger dagen. Ik zal het jullie uitleggen, want tegenwoordig komt ook de hele grachtengordel en verkleed Limburg er. Maar dat was vroeger echt niet zo.

Doorhalen

Als je op Ibiza naar de klote wilde gaan dan deed je aan marathons. Niet van de sport, maar clubbing bedoel ik dan. Je ging op zaterdagavond naar een club naar keuze. Meestal was dat zoiets als Amnesia, Pacha of wellicht de grootste ter wereld, de Privilege. En na een avond bikkelen op de dansvloer sloot je dan op zondagmorgen zo rond de klok van 8 uur aan in de rij bij Space aan de Playa den Bossa.

Space

Space was geen club met reguliere clubavonden namelijk. Nee, Space was een club die op zondagochtend om 8 uur open ging. En dan bleven ze 23 uur aan één stuk open tot maandagochtend 7 uur. Voor de bikkels zeg maar. Lekker met je kop in de zon genieten op de deephouse beats alsof de wereld niet bestond. Maar ook daar kwam abrupt een einde aan want onverbiddelijk ging de stekker om 7 uur op maandagochtend uit het mengpaneel.

De Space was geen nachtclub, maar er werden uitsluitend afters gegeven

Michèl

DC10

We are Circoloco! Op maandagmorgen reden de échte die-hards met gevaar voor eigen leven van Playa den Bossa naar Salinas. Op de weg naar Salinas trof je dan halverwege aan de rechterkant een clubje dat vergunning had om als zondag lunchconcerten te geven. Maar geloof ons, daar gebeurde het pas echt. De beveiliging alleen al was er goed voor een jaartje of 300 bajes en eenmaal binnen trof je er naast rete goede dikke vette muziek ook zo’n 400 jonge Italiaanse gasten met pupillen zo groot als ijshockeypucks.
Als de beveiliging je betrapte op drugsgebruik dan flikkerden ze je door de achterdeur naar buiten nadat ze je geld en natuurlijk je drugs hadden afgepakt. Zonder je vrienden te waarschuwen. Zo’n zaak.

Sorry, we are Circoloco!

Michèl

Feestje

Maar godverdomme wat een feestje wat dat altijd daar. Pas rond de klok van 10 of 11 in de ochtend stroomde er wat frisser volk binnen en werd ook het aandeel vrouwelijk schoon weer acceptabel. Alles wat werkelijk snapte wat feesten was op dancemuziek kwam samen in deze betonnen bunker waar de muziek zo hard stond dat je in de buurt van de speakers je drankje niet kon doorslikken. Maar wat een feest was het daar elke maandag.
Spiderman die van de dj booth af sprong het publiek in, of dat meisje in haar trouwjurk met een dildo op haar hoofd. DC10, dat was voor ons naast de Space toch dé plek op aarde waar je echt kon feesten en iedereen echt 100% zichzelf was.
#heimwee

We are Circoloco

Auteur: Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *