Menu Start

De Bitcoin prijscorrectie komt niet

Iedereen die in cryptovaluta handelt en dan met name in de moeder der crypto’s, Bitcoin, die spreekt erover. Er moet een prijscorrectie komen. Maar zonder mezelf als analist op te werpen denk ik dat die correctie er niet komt. Hooguit wat kleine hikjes, maar de prijs wordt vooralsnog alleen omhoog gecorrigeerd.

Stijgen

De Bitcoin zet de stijgende lijn door! De cryptocurrency schoot vanmorgen naar 55.000 dollar, alweer het hoogste punt sinds 22 februari. Maar de oersterke digitale munt is nog maar net op stoom en een waarde van 100.000 dollar is zeker geen sprookje meer, maar een kwestie van tijd.

100.000 dollar is zeer realistisch voor de koers van de Bitcoin in 2021

Michèl

Biljoen

Eind februari doorbrak Bitcoin de psychologische grens van 1 biljoen dollar als in waarde van alle Bitcoins bij elkaar geteeld tegen de dan geldende waarde. Bizar, 1.000.000.000.000 dollar! En omgerekend is dat maar liefst 840 miljard euro.

Grote partijen

Er zijn grote partijen die massaal Bitcoins kopen. En bij die partijen zit ook Paypal dat een bepaalde voorraad moet aanhouden van hun Bitcoins. Zo’n bedrijf kan zich geen gigantische koersschommelingen veroorloven.

Tech bedrijf

Techbedrijf MicroStrategy en CEO Michael Saylor zijn all-in. MicroStrategy startte vorig jaar de trend onder bedrijven om bitcoin op de balans te zetten.
En Michael Saylor ontpopte zich tot bitcoinevangelist die mogelijk Elon Musk over de streep haalde. MicroStrategy organiseerde een conferentie voor zakelijke investeerders en ondertussen kocht het steeds meer bitcoin. Inmiddels bezit MicroStrategy ruim 90.000 BTC, ter waarde van ongeveer $4,5 miljard dollar.

Winstnemers

Mike Novogratz van Galaxy Digital vertelde Bloomberg dat hij verwacht dat Bitcoin voor het einde van het jaar $ 100.000 zal bereiken. En dat is een zeer realistische gedachte. Het zal niet in 1 rechte lijn omhoog gaan, ook wel moonen genoemd. Nee, de stijgingen gaan gepaard met hikken.
Bij goed nieuws omhoog, bij slecht nieuws omlaag. En dan zullen bij elke nieuw ATH (all time high) veel traders hun posities sluiten om winst te nemen, wat op korte termijn dips zal veroorzaken. Er ligt dus waarschijnlijk een cyclus van rally’s en winstgevende neerwaartse correcties in het verschiet voor Bitcoin.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.