Menu Start

De politie profileert… vooral zichzelf

Ooit is er iemand bij de politie geweest, of was het misschien zelfs wel een Minister van Justitie die bedacht dat de politie zich bezig moest houden met allerlei randtaken. Zaken zoals zichzelf profileren op social media. En dat is nu compleet doorgeslagen en kost vermogens.

Persberichten

De politie pompt het ene na het andere persbericht de wereld in en doen dat voornamelijk op de toon waarin ze ook proces verbaal opmaken. Daaruit kan je dus afleiden dat er weinig tot geen training is op het gebied van publicaties op social media. Er is ook een serieus vermoeden dat agent Achmed door zijn knie is gegaan tijdens het partijtje zaalvoetbal met de collega’s en omdat hij toch de straat niet op kon werd hij gebombardeerd tot social media expert.

Gebrek aan ervaring

Het gebrek aan ervaring is niet erg en als Achmed spelfouten of grammaticafouten maakt dan roept hij eerst dat het om de inhoud gaat en laat vervolgens de persoon die hem op taalfouten wijst door familieleden uitmaken voor taalnazi. Het gebrek aan ervaring blijkt ook uit de eenrichtingsdialoog. Nergens gaat de politie het gesprek aan als het niet aansluit op de strikte dienstinstructies. Een eigen mening mag je kennelijk wel hebben bij de blauw pettenbrigade, zolang je hem maar netjes voor je houdt.

John de Mol

De berichtgevingen zijn net zoals de televisieprogramma’s van John de Mol. Luchtig, zonder diepgang en altijd positief. Je leest nooit een bericht over agent Gianni die zijn vierde schade in een maand reed omdat hij achteruit over een fiets heen reed. Of over die achtervolging van die straatrovers die allebei wisten te ontkomen. Welnee, elke politie actie die gedeeld wordt op social media is succesvol. Zoals de doorzoeking van de auto waarin 11 gram wiet werd gevonden, of de bestuurder die uit de sloot werd gevist en na een blaastest stom drinken bleek te zijn. Niets dan goeds en lof.

Overtreffende trap

En als klap op de vuurpijl gaat de politie zich dan ook nog bemoeien met allerlei feestjes waarbij gemixte genders en kleurechte homo’s elkaar knuffelen onder het toeziend oog van verlepte bejaarde lesbo’s met twee lullen.
De politie die daar aan meewerkt doet dat onder diensttijd, want het lijkt me immers ten strengste verboden om je te uitten in je uniform als je ten tijde van het dragen niet in dienst bent. Doen ze dat wel, dan is dan net zo erg en beschamend, maar het eerste is natuurlijk nog veel erger.

De foto heb ik geleend van Twitter en mijn best gedaan te achterhalen van wie hij is. Ben jij de maker van de foto en heb je er bezwaar tegen dat hij bij dit artikel staat, laat het me dan even weten zodat ik hem kan verwijderen.

Rubrieken:Columns

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.