Menu Start

Dip in de bitcoin koers is niets dan een pauze

De bitcoin is de afgelopen dagen ingebed in een smal handelsbereik tussen $ 60.000 en $ 63.000, die deze woensdag is uitgebreid tot $ 59.000 aan de onderkant, terwijl het extreem bullish sentiment een adempauze lijkt te hebben genomen.

Dalingen van 6%

De dalingen zijn van bijna 6% voor de koning van cryptocurrencies tot het dieptepunt van 15 oktober, voorafgaand aan de lancering van het fonds dat wordt verhandeld in Amerikaanse futures, terwijl de rest van de markt ook rood gekleurd is en de totale kapitalisatie meer dan 120.000 miljoen verliest dollar, tot 2,4 biljoen dollar.

Consolidatie

Met dit panorama van duidelijke consolidatie en lichte winstnemingen, vragen experts zich af wanneer een nieuwe aanval op de recente hoogtepunten zal worden gezien, aangezien de marktconsensus blijft wedden dat de meest verhandelde cryptovaluta eerder de 70.000 dollar zal aantikken. “Bitcoin is relatief vlak en is eerder deze week sterk hersteld”, zegt Craig Erlam, analist bij Oanda.

Korte daling

“Ondanks een korte daling tot onder de $ 60.000 in het weekend (zoals we vandaag zagen), klampt bitcoin zich vast aan dat psychologisch belangrijke ondersteuningsniveau en zit er nu alweer comfortabel boven, waardoor we ons afvragen wanneer we weer een record zullen zien. Het aantal nieuwe mensen dat is ingestapt tijdens de Covid-19 pandemie doet daar zeker goed aan.

Fear and Greed

De bitcoin Fear and Greed Index begint te dalen van het hoogste niveau in meer dan zeven maanden, wat suggereert dat kopers wat winst beginnen te pakken na een prijsstijging van meer dan 50% van de prijs van de munt in de afgelopen maand. Bovendien laten gegevens van Glassnode zien dat de langetermijnhouders, de ‘HODlers’, geld verdienen, wat meestal gebeurt wanneer bitcoin actief een recordhoogte bereikt.

Op basis van de huidige prijscyclus lijken de winstnemingen op lange termijn door houders echter bescheiden in vergelijking met de extreme niveaus die worden waargenomen aan het einde van een bullmarktfase, wat erop wijst dat de markt bullish nog steeds aan de gang is. Er wordt relatief weinig bitcoin verkocht door de kleine hodlers.

Schaarste in bitcoins

Bovendien blijft het totale saldo van bitcoins op beurzen en trading platforms dalen, wat suggereert dat handelaren de munten in hun wallet houden in plaats van ze beschikbaar te stellen voor beurzen.

“Ten opzichte van het uitstaande aanbod is het bitcoin-saldo op beurzen sinds januari 2018 niet meer gezien”, schreef Arcane Research dinsdag in een nieuwsbrief. “Dit zou erop kunnen wijzen dat het verkoopmomentum momenteel laag is.” Dat resulteert automatisch weer in een hogere koers, al zullen er wat whales kortstondig winst nemen.

Koopadvies

Verschillende analisten geven momenteel een koopadvies. “Het zou wel eens zo kunnen zijn dat dit de laatste keer is dat je een bitcoin kunt kopen voor een halve ton”, zo redeneerde er eentje.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

1 antwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.