Menu Start

Duitse justitie veilt in beslag genomen Bitcoins

In de Duitse regio Noordrijn-Westfalen is het ministerie van Justitie  vandaag gestart met de eerste veiling van in beslag genomen bitcoin. Het betreft een eerste batch van 215 btc.

Bieden tot 27 oktober

De online veiling van de bitcoins in Duitsland betreft een eerste batch van 215 bitcoins die het ministerie de afgelopen tijd in beslag heeft genomen. Tot 27 oktober is het mogelijk om te bieden. Er wordt gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid.

Ver boven de marktwaarde

Het ministerie zelf gaat uit van een pittige $62.700 per bitcoin, maar de biedingen op met name de 0.1 bitcoin en 0.5 bitcoin liggen nu al boven deze marktprijs. Op het moment van schrijven was het hoogste bod op 0,1 btc al 6.965 euro, oftewel 69.650 euro voor een bitcoin. De huidige koers is net 54.000 euro. Waarom de Duitsers overbieden is velen een raadsel. Gewoon rechtstreeks een bitcoin kopen is veel goedkoper.

Bitcoin veiling

Belachelijke prijzen worden er geboden

Het grootste kavel van 10 bitcoins in één keer heeft tot nu toe acht biedingen ontvangen.

Darkweb

De Duitsers melden dat het overgrote deel van de bitcoins in beslag genomen werden nadat er invallen kwamen inzake onderzoeken van handel op het darkweb. Dit betrof alleen al 215 bitcoin (momenteel 11.654.222,69 euro). De opbrengst vloeit in de kas van de regio.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

1 antwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.