Menu Start

DYOR, do your own research

nu bitcoin of een altcoin kopen en met iDeal betalen kan bij Bitvavo

Als je op social media jezelf begeeft in crypto groepen, mensen volgt die met crypto bezig zijn of wellicht lid bent van Telegram groepen dan loop je vroeg of laat tegen vakjargon aan. En dat is niet altijd zo ingewikkeld als het lijkt. DYOR is er zo eentje.

Onderzoek

DYOR is een bekende term in cryptoland en staat voor Do Your Own Research. Een belangrijk aspect van het starten met investeren in cryptocurrency. Stap echt alsjeblieft niet zomaar blind in een cryptomunt in de hoop snel rijk te worden. Zelfs niet als een bekende van je het zegt, of als er bekende mensen zijn ingestapt zoals je nogal eens leest.

nu bitcoin of een altcoin kopen en met iDeal betalen kan bij Bitvavo

Nieuw uitgegeven

Over het algemeen gesproken bestaan de grootste risico’s niet bij de gevestigde coins zoals bitcoin of ethereum, maar vooral bij de nieuwkomers en bij de low marketcap coins (munten met een geringe marktkapitalisatie). Deze crypto’s kenmerken zich sowieso door enorme prijsfluctuaties, vanwege het relatief lage handelsvolume. Een of enkele grote spelers (whales) kunnen de koers makkelijk beïnvloeden door een grote order of dump.
Investeer je in een crypto uit de top 50, dan is het risico op een ‘scam’ vrijwel nihil. Eigen onderzoek is dan minder belangrijk, maar als het om geld gaat moet je natuurlijk altijd waakzaam zijn.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.