Menu Start

El Salvador gaat een bitcoin stad bouwen

Bitcoin kopen, afrekenen met iDeal en de eerste 1.000 geen transactiekosten? Bitvavo is je partner!

Aan de voet van een vulkaan in El Salvador is de overheid van plan een heuse bitcoin stad te realiseren. De stad zal bitcoin ademen en zal volledig gefinancierd worden door bitcoin obligaties. Dat maakte de Salvadoraanse president Nayib Bukele bekend in een persconferentie.

Geen belastingen

President Nayib Bukele liet weten dat je in de stad geen belastingen hoeft te betalen, op wat b.t.w. na. Dus woon je in bitcoin city, dan betaal je geen vermogensbelasting, inkomstenbelasting, eigendomsbelasting, onroerendezaakbelasting of loonbelasting.

Bitcoin kopen, afrekenen met iDeal en de eerste 1.000 geen transactiekosten? Bitvavo is je partner!

Een echte bitcoin

De vorm van de stad moet rond worden als een eerbetoon aan het logo van de bitcoin. De stad krijgt een ronde vorm ter ere van het logo van bitcoin.

De positionering van de stad

De stad wordt gebouwd in de zuidoostelijke regio van El Salvador, in de buurt van een vulkaan. Bitcoin city kan hierdoor profiteren van de geothermische energie van de Conchagua-vulkaan om onder andere bitcoins te minen. Direct onder de aardoppervlakte zit veel hete lava waarvan de hitte eenvoudig kan worden omgezet in electriciteit.

De president sprak een enthousiaste menigte toe in de kustplaats Mizata, en zei dat dat de stad alles zou omvatten. De 40-jarige president zei: ‘Woonwijken, commerciële gebieden, diensten, musea, entertainment, bars, restaurants, luchthaven, haven, trein, alles gewijd aan bitcoin.’

Bitcoin kopen, afrekenen met iDeal en de eerste 1.000 geen transactiekosten? Bitvavo is je partner!

Kost 15,3 miljard euro

Wanneer de stad zal worden gebouwd is nog niet exact bekend gemaakt door Bukake, dus ook niet wanneer hij verwacht dat dit gigantische project zal zijn gerealiseerd. Wel liet de president van El Salvador weten dat de begroting wordt geschat op 300.000 bitcoins. Tegen de huidige bitcoin koers kom je dan uit op 15,3 miljard euro.

Bitcoin obligaties in 2022

Om dit te verwezenlijken werkt El Salvador samen met Blockstream en iFinex, het moederbedrijf van Bitfinex en Tether. Samen met Bitfinex wil de president een platform lanceren om 890 miljoen euro (1 miljard dollar) op te halen via bitcoin obligaties. De helft hiervan wordt gebruikt voor mining infrastructuur en de andere helft om bitcoin te kopen en te bewaren.

Deze obligaties kunnen in 2022 al worden uitgegeven, en zullen volledig in bitcoin betaald worden.

‘Investeer hier en verdien al het geld dat je wilt,’ vertelde Bukele de juichende menigte in het Engels ter afsluiting van de Bitcoin- en Blockchain-conferentie.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.