Menu Start

Er zijn 200.000 btc’s verhuisd vanaf de cryptobeurzen

Er stromen steeds meer bitcoin (BTC) weg bij de cryptobeurzen wereldwijd. Volgens data van Glassnode is er de afgelopen 4 maanden zelfs 200.000 BTC weggestroomd van handelsplatformen. Dat is tegen de huidige dagprijs zo’n $12,5 miljard aan bitcoin.

Minder instroom

Grafieken zoals onderstaande tonen ons dat de instroom van de bitcoin naar de beurzen steeds minder is en de voorraden lijken zachtjes aan te verdampen. Dit verschijnsel doe zich al negen maanden voor en daar lijkt vooralsnog ook geen rem op te komen want de koers blijft maar stijgen van de bitcoin. Het gaat hier dan wel specifiek om fondsen bedoeld voor klanten. Waar en hoe de bedrijven zelf hun bitcoin opslaan wordt hier niet in meegenomen.

Omgekeerd

Eerder was er sprake van een omgekeerde situatie want tot ongeveer de helft van 2020 werd er vooral meer bitcoin naar beurzen toegestuurd dan opgenomen. Inmiddels zien we een groter aantal BTC dat beetje bij beetje verdwijnt uit de voorraad van de beurzen.

Bitcoin schaarste

In de praktijk betekent het simpelweg dat de adressen die worden gekoppeld aan de grote handelshuizen minder BTC bevatten. Dat duidt erop dat bitcoiners hun geld ergens anders opslaan. Of dat in eigen beheer is of bijvoorbeeld in de vorm van verschillende fondsen is onbekend. Ook zijn er partijen zoals MicroStrategy die vanaf 2020 meer dan 100.000 BTC hebben vergaard. Feit is wel dat de trend naar schaarste zich alsmaar blijft voortzetten en dat is dan voor de kleine bitcoin bezitters weer prima nieuws want schaarste betekent een hogere koers.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.