Menu Start

Geld lenen met bitcoin als onderpand, niet doen

nu bitcoin of een altcoin kopen en met iDeal betalen kan bij Bitvavo

Coinbase biedt vanaf deze week de mogelijkheid om geld van ze te lenen. En als onderpand lever je niet je mooie uit Rusland geïmporteerde meisje in, je net gepoetste oldtimer of je bijna hypotheekvrije woning, maar je bitcoin.

Voor Amerikaanse klanten van Coinbase is het vanaf deze week mogelijk om te lenen met bitcoin als onderpand.

Blutz

Cashen via Paypal

Als je dus even snel geld nodig hebt maar je wilt je bitcoin liever nog even niet wisselen voor dollars, dan kan je terecht bij het handelsplatform Coinbase. De werking is even simpel als duur. Je verplaatst je bitcoin(s) naar een speciaal adres van Coinbase en die betalen een bedrag uit in dollars via Paypal als lening. Vanaf dat moment ga je Coinbase aflossen en 8% rente per jaar betalen. Aan het einde van je looptijd heb je als alles goed gaat je lening afgelost en komt de door jou in bewaring afgegeven btc weer vrij.

nu bitcoin of een altcoin kopen en met iDeal betalen kan bij Bitvavo

Riscio

Er is natuurlijk wel wat voor te zeggen dat het je makkelijk gemaakt wordt om op deze manier even snel wat cashflow voor jezelf te regelen. Maar ik zou er nooit aan beginnen om de onderstaande redenen:

  • de rente is belachelijk hoog
  • als de bitcoin zakt kan je niet verkopen
  • als Coinbase gehackt wordt ben je alles kwijt
  • wanneer Coinbase failliet gaat ben je alles kwijt

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.