Menu Start

Grote banken USA werven crypto talent

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

LinkedIn meldt dat de vacatures voor de hele website met betrekking tot crypto sinds augustus vorig jaar met meer dan 600% zijn gestegen. Het zijn voornamelijk de grote banken in Amerika die op jacht zijn naar crypto talent.

Meer dan 1000

In de Verenigde Staten gevestigde banken en financiële instellingen hebben de afgelopen drie jaar meer dan 1.000 posities ingevuld voor crypto-experts. Volgens een rapport van Bloomberg op 1 november bieden financiële instellingen aanzienlijke bonussen aan om cryptotalent aan te trekken, waarbij HR-adviseur Johnson Associates schat dat cryptoposities salarissen betalen die tussen 20% en 30% hoger zijn dan vergelijkbare posities die geen verband houden met digitale valuta. De verwachting van de banken is ongekend.

Salarisverhoging

Het bedrijf voegde eraan toe dat veel senior crypto-rollen profiteren van een salarisverhoging tot 50% ten opzichte van vergelijkbare posities, met de conclusie van algemeen directeur Alan Johnson:“De banken kunnen niet het risico lopen dat hun klanten naar een andere bank gaan om deze diensten te doen, dus moeten ze opbouwen.”

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Crypto experts verdienen meer

Onderzoeksbureau Revelio Labs analyseerde 287 crypto-gerelateerde aanwervingen van Goldman Sachs, Wells Fargo, Fidelity en JPMorgan Chase – de vier grootste werkgevers van talent voor digitale activa op de professionele sociale netwerksite LinkedIn. Revelio concludeerde dat cryptospecialisten gemiddeld een loonsverhoging van 9% genieten ten opzichte van hun bankmedewerkers.

Enorme toename

In oktober meldde LinkedIn dat de vacatures op de hele site voor functies met betrekking tot crypto en blockchain sinds augustus 2020 met 615% zijn gestegen .

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.