Menu Start

Grote Coinbase klant gehackt

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Een klant van het tradings platform Coinbase is minstens 11,6 miljoen dollar (wat neerkomt op ongeveer 10 miljoen euro) aan cryptocurrency’s verloren na een hack.Dat leert een bericht van Business Insider die een politieonderzoek weten te melden.

Megaroof

In april van dit jaar kocht de klant, inmiddels niet alleen klant dus maar ook slachtoffer, 200 bitcoins op de Amerikaanse website van Coinbase. Kort nadat hij deze transactie heeft gedaan, ontvangt hij een melding via de email waarin hij te horen krijgt dan zijn account is gesloten. Meteen neemt de klant contact op door vanuit de mail te bellen met een genoemd nummer. De klant denkt in contact te staan met Coinbase medewerkers om zijn account weer vrij te geven.
In werkelijkheid stond hij in direct contact met een hacker.

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Onraad

Wanneer de klant onraad ruikt, maakt hij melding bij Coinbase, maar dan is het al te laat en is er in de korte tijd 11,6 miljoen aan cryptocurrencies verdwenen uit zijn waller. Hieronder waren tientallen bitcoins. De crypto’s waren overgezet naar andere diverse wallets.

Opsporingsambtenaren tasten in het duister hoe de hacker op de hoogte kon komen van de mega-transactie van 200 bitcoins. Coinbase wil géén commentaar geven op de kwestie.

Coinbase

Onderzoek van de politie

De politie en een speciaal digitaal opsporingsteam van de staat Californië in de VS, zijn een grootschalig onderzoek gestart op jacht naar de verdwenen bitcoins. De klant wordt genoemd als ‘G.R.’, maar zijn identiteit blijft vooralsnog geheim. G.R. lipe in de val door het telefoonnummer in de melding te bellen. Hij is in de veronderstelling dat hij in contact is met de klantenservice van Coinbase.

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Bevroren

De bitcoins van de man, evenals andere cryptomunten zijn over een groot aantal wallets verspreid.

Volgens de Amerikaanse autoriteiten is er een deel bij de Huobi beurs terechtgekomen. Ze eisen dat de ongeveer 10,2 bitcoin wordt bevroren, een eis die Huobi inwilligt. Het ingehuurde advocatenkantoor van het slachtoffer laat aan Business Insider weten dat het onderzoek nog loopt en dat tot die tijd de fondsen bij Huobi vast blijven staan.

“Niemand is gearresteerd of aangeklaagd, maar ons onderzoek loopt nog.”

Via je account

Mijn tip is om, op welk platform je ook handelt, altijd en alleen via je account zaken te regelen. Nooit via linkjes in je email of via de telefoon. Laat daarbij voor ook op of je op de juiste website aanwezig bent voor je inlogt. Controleer de url in je url balk van je webbrowser.
Zet ook altijd je tweestapverificatie aan om te voorkomen dat kwaadwillenden je account overnemen. En tot slot: koop een Ledger of een andere hardware wallet. Daar vanaf is het zeer moeilijk jatten voor hackers.

Een Legder koop je voordeling bij Amazon

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.