Menu Start

Het komt niet meer goed met Nederland

Verdikkie, al 12 jaar lang knokt Mark Rutte er voor om het gave land te redden van de ondergang. Maar het zit hem niet mee, deze premier, die het zelfs te druk heeft voor een relatie. Tegenslag na tegenslag krijgt hij te verwerken. Maar als een dappere strijder met oordoppen in, ieder commentaar weglachend slikt hij desnoods een slok diarree om te blijven regeren en niemand die hem stopt.

Ramp na ramp

Zonder in details te treden voltrekt zich onder de ramp VVD een hele lange reeks met rampen die onomkeerbaar blijken te zijn. Verleid door de macht laat de partij zich dan in haar terminale fase ook nog eens onder druk zetten door de duivels van een partij die ook al weer het woordje ‘democraten’ in haar naam durft te dragen, D66.

Eén van de rijksten van Europa

Nederland was onmetelijk rijk. Rijk van de gigantische belastingdeals die met de grootste bedrijven op aarde werden gesloten, rijk van het gas dat uit de grond werd gepompt, rijk van de innovatieve bedrijven zoals Philips en ASML. Met een flitsende economie droegen ook de kleine middenstanders flink bij aan de staatskas. De miljarden klotsten letterlijk tegen de plinten.
En zuinigheid is het handelsmerk van de Nederlanders overal ter wereld, dus toen Corona zich aandiende bleken de zakken van de overheid zeer diep.

Zand in de ogen

Het strooien met geld bleek echter een farce. De burgers werd zand in de ogen gestrooid. De vele steunpakketten werkten voor het overgrote deel van de ondernemers niet. Die moesten geld van familie lenen, of een derde hypotheek afsluiten om te overleven. De overheid deelde helemaal geen feestmutsen uit. Ze hadden namelijk andere bestemmingen voor het geld, niet hun geld, maar geld van de burgers.

Uitdelen op verkeerde plekken

Oekraïne

Miljarden worden er uitgedeeld in een oorlog die niet de onze is, maar door Mark R. inmiddels wel een beetje tot de onze is gemaakt. Wapens en geld, veel geld, worden er gestuurd naar de clown die ze Zelensky noemen. Deze Oekraïense miljardair, die voor hij zich verkiesbaar stelde nog nooit iets had gedaan met politiek, wist in korte tijd de Nederlandse overheid voor zich te winnen.

Oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne

Vanuit de Oekraïne vluchten voor oorlog, dat snap ik. Wat ik niet snap is dat je met je BMW X5 M vanuit Donetsk een afstand van 2691 kilometer gaat rijden naar Ter Apel in Nederland en je niet vlucht naar een deel van je eigen land waar ze je gebruiken kennen, je taal spreken, je eigen voedsel koken en waar meer dan voldoende ruimte is, oorlogsvrij ook nog eens. Om nog maar niet te spreken over de andere veilige landen die je passeert. Maar team Rutte staat voor ze klaar met voedsel, huizen en uitkeringen, geen idee of dat een drijfveer is, maar het zou zo maar kunnen toch.

Oorlogsvluchtelingen uit Syrië

Ook zo’n ding, 4072 kilometer afleggen vanuit het door oorlog geteisterde Syrië stinkt ook harder dan een hondendrol door de brievenbus op zondagmorgen als het dertig graden is buiten. Ze passeren Turkije, Bulgarije, Servië, Hongarije, Slowakije, Tsjechië en Duitsland om ter Apel te bereiken. Het veel dichterbij gelegen Azerbeidzjan, Irak of Georgië zitten niet te wachten op al die jongen mannen uit Syrië. En als ze er al een paar opvangen dan krijgen ze geen gratis openbaar vervoer, gratis huisvesting, gratis zorg en gratis geld. Team Rutte deelt het graag uit, want de zakken zijn diep.

Gelukszoekers

Misschien wel het meest tenenkrommend is de alsmaar aanzwellende groep met gelukszoekers die stranden in Nederland. Allereerst worden ze voorzien van bed, bad, brood en van zorg. Dus als je een ingewikkelde hartoperatie moet ondergaan die levensbedreigend is, dan sprint je naar Nederland wat daar helpt Mark Rutte en zijn bende je gratis en voor niets.

Klimaathoax

Vooropgesteld: ik ben er persoonlijk van overtuigd dat het klimaat aan het veranderen is. We kijken alleen naar een veel te kleine schaal. Als je uitzoomt dan die je dat dergelijke wisselingen al honderdduizenden jaren aan de orde zijn, ook voor er een machine werd uitgevonden. Leg je daarbij neer en bescherm het milieu waar je kunt. Maar denk nou alsjeblieft niet dat je het klimaat kunt sturen door een Tesla te gaan rijden of door 35 miljard van je burgers af te pakken voor het plaatsen van windmolens op de Noordzee.

Boa’s

Als je je volk onder de duim wilt houden in moeilijke tijden dan kan je ervoor kiezen om er achter te staan, zoals je als volksvertegenwoordiger ook hoort te doen. Het zit hem in de naam. Maar kennelijk druisen de plannen van de bestuurders volop in tegen de gedachten van de mensen die ooit op ze stemden. En dat wringt zo hard dat er naast politie inmiddels ook een compleet leger met BOA’s tegen de burger wordt ingezet.

Strijd tegen drugs

Is het je al eens opgevallen dat we na 40 jaar ‘war on drugs’ alleen maar meer drugs onderscheppen, de prijzen dalen, de criminaliteit stijgt en drugs beter verkrijgbaar is dan ooit? Precies, de strafbaar stelling van drugs zorgt voor criminaliteit. En dat levert honderden miljoenen per jaar op die stromen naar allerlei speciale teams die met dat geld hun leaseauto, schoolgeld voor de kinderen en hypotheek betalen.

Het is terminaal

Inmiddels is niet alleen het moedwillige sloopbeleid van team Mark R. beland in een terminale fase, maar in zijn onomkeerbare val trekt de goedlachse maar bewezen leugenaar in zijn val het hele land mee. Terminaal klinkt heel vervelend, maar dat is het wel. Nederland is ten dode opgeschreven. De werkende man kan het niet meer ophoesten om alle nieuwe Nederlanders te huisvesten, te scholen en te voorzien van medische ondersteuning. De grote bedrijven vluchten naar Engeland en onder druk van andere overheden worden de brievenbusfirma’s één voor één opgeheven. Gratis gas komt er niet meer uit de grond, Tata Steel moet dicht, er is een enorme faillissementsgolf aanstaande en de staatsschuld is niet meer op te hoesten door het kleine clubje dat er hard voor blijft werken.

Hulp nodig? Bel 113

Leeggeplunderd

Nederland is financieel uitgeput, leeggeplunderd door gelukszoekers en andere profiteurs. De gratis huizen zijn inmiddels op, maar nieuwkomers dwingen ze gewoon af via de rechter terwijl de authentieke inwoners, die wél hun hele leven hebben bijgedragen aan de sociale stelsels, moeten soms 12 jaar wachten op een sociale huurwoning.

De zorg is tot op het bot uitgekleed. Nieuwkomers betalen geen zorgpremie, geen eigen bijdrages, maar maken wel maximaal gebruik van het zorgstelsel. De authentieke inwoners slaan wegens geldgebrek een bezoek aan de arts over en betalen zich scheel aan medicijnen die niet aan ze vergoed worden.

De sfeer is verziekt

Vrouwen durven op de meeste plekken in het land niet meer over straat als de zon onder is, vechtpartijen in het Openbaar Vervoer zijn schering en inslag. Complete woonwijken zijn overgenomen en worden gemeden door wetshandhavers, de gevangenissen puilen uit van nieuwe Nederlanders en justitie heeft haar handen vol aan criminelen die zo jong zijn dat je ze niet in een gewone bajes kunt en mag opsluiten.
Badplaatsen worden geterroriseerd, openbare zwembaden zijn voor normale gezinnetjes een plek waar je liever niet meer komt in de zomer en amateur voetbalwedstrijden worden met regelmaat gestaakt in verband met vechtpartijen.

Ongekende staatsschuld

448 miljard schuld. Ieder bedrijf met een dergelijke schuld draait de deur op slot want het licht is ook al een tijd geleden afgesloten. Maar het gave land van Mark Rutte, dat altijd als het braafste jongetje van de klas wilde acteren maakt schuld op schuld. Olengren deelt miljoenen uit over de grenzen en die vrouw waarvan veel Nederlanders vermoeden dat ze zich met een bezem als vervoermiddel verplaatst doet alsmaar toezeggingen aan doelen die zeker niet de authentieke inwoners zijn, zij die juist de miljoenen hebben opgehoest.

448 miljard. Dat is 448.000.000.000 euro. En met een oplopende rente is dat straks niet meer op te hoesten

Tussenpaus

Geloof niet in een tussenpaus. Stel er komen snel verkiezingen dan krijg je opnieuw een clubje onbekwamen aan de macht, mochten ze al tot een coalitie komen. Want hoezeer ik ook team Rutte verafschuw, je gaat het land ook niet redden met die dikke boerin aan de macht, of met wereldkampioen schenen schoppen Geert. En Omtzigt zal – mark my words – uit de kast komen als controlled oposition en ziet zich bovendien niet gesterkt door een capabel team met politieke ervaring. Die is dus ook uitgesloten. Dan rest Ja21 die zelfs bij flinke winst bij de verkiezingen niet kan rekenen op enige steun van andere partijen.
Nederland is dus politie ook terminaal.

Hoe het eindigt

Het ooit zo gave land eindigt in mineur. De authentieke Nederlander pakt zijn biezen en de cultuuromslag zal nog groter zijn en met een rapper tempo zijn intrede doen dan de klimaatverandering. Er komen opstanden nadat er eerst een criminaliteitsexplosie komt. Burgers willen eten en een kachel, tegen elke prijs. Er ontstaan conflicten tussen authentieke- en niet authentieke inwoners en de rellen worden zo groot dat het leger moet worden ingezet. De schade loopt op en daarmee ook de staatsschuld. Bedrijven vallen om, de criminaliteit stijgt verder en meer mensen doen een beroep op het sociale stelsel en een keer is het op, klaar. Die keer is veel dichterbij dan menigeen kan vermoeden.

Wat te doen?

Je kunt er natuurlijk op wachten om straks mee te gaan rellen als de supermarkten geplunderd gaan worden, je hout moet jatten bij Staatsbosbeheer om je kachel gaande te houden, je jezelf moet bewapenen omdat je een afvallige bent en meer van dat soort ellende. Maar je kunt ook öpdönderen, vertrekken, je biezen pakken, wegwezen, moven, de pleiterik maken, emigreren. Mijn advies: kies een land waar het lekker warm is, dan heb je in ieder geval al vast één ding mee.

Nazorg

Heb je na het lezen van deze column psychische problemen, last van bedwantsen, loopt je toilet slecht door of wil je van je vrouw af maar weet je niet hoe? Blutz doet aan nazorg. Plaats je vraag, opmerking of probleem in de comments en ik sta je zo snel mogelijk bij.

Rubrieken:Columns

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

15 antwoorden

 1. Waarom Wilders afschrijven? Wilders komt uit het VVD nest en weet wel hoe een land bestuurd dient te worden (hetgeen ook geen rocket-science is).

  Orban is vergelijkbaar met Wilders, ook wat ze noemen ‘een populist’ (schijnt heel erg te zijn volgens de msm). Orban doet simpelweg wasrvoor hij aangesteld is: voor zijn land en volk zorgen.

  Hongarije heeft volop gas en elektriciteit tegen een zeer laag tarief. De grenzen blijven daar potdicht en de rijke West Europeanen beginnen langzaam maar zeker hun weg te vinden naar Hongarije.

  Hoe het ook moge zijn. Slechter dan Kaag en Rutte kan niet…

   1. Wilders is een prima man, maar hij heeft niet het formaat van een Orban.
    Wij hebben in Nederland alleen mee-buigers.
    Er is in de hele 2e slaap kamer geen competente bestuurder.
    Te veel in hun sas met zichzelf, te druk met zich te verontschuldigen …..en onze multi culti maatschappij is niet te sturen/besturen.
    Itt Hongarije hebben wij te veel nutteloze eters en anders denkenden, die ons als autochtone Nederlanders alleen maar het slechte toewensen.
    Geen hoop voor dit land…..de klap gaat zo hard zijn, dat elke realist zich nog kapot gaat schrikken.

 2. Het komt inderdaad niet meer goed met Nederland en overigens niet alleen met Nederland, maar evenmin met de gehele wereld.

  Maar met u als mens kan het nog goed komen.

  Want de eerste keer op aarde kwam Jezus voor ons allen. Hij zocht zondaars. Want dàt zijn wij allemaal.

  Uiteindelijk gaf Jezus uit liefde voor ons allemaal zijn leven.

  * edit Blutz: deze monoloog ging nog 22 regels zo door en is door mij dan ook verwijderd. Geloven is prima, maar dat doe je lekker thuis achter de voordeur.

   1. Met geloof is de ellende begonnen.
    Dat hebben ze verzonnen om de mens angst aan te jagen en te onderdrukken.
    Je wilt niet weten wat die geestelijken aangericht hebben en nog steeds doen.
    Miljoenen kinderen zijn nog steeds het slachtoffer..Nederland en Europa moeten op de schop.
    Er moet een zakenkabinet met controle van de burger komen..je moet je stem en die van anderen kunnen controleren op internet.
    Geen verkiezing fraude meer.
    Een bindend referendum, echt onafhankelijk nieuws,geen elite nieuwszender meer
    Emigratie stop per direct.
    illegalen, en mensen uit veilige landen terugsturen en dubelle paspoort houders die zich niet gedragen ook.
    En heel belangrijk levenslange straffen voor foute corrupte en liegende politiekers

 3. Goh. Ook hier al de FVD monddood maken. De enige partij die het steeds bij het rechte eind heeft. Maar het misschien niet op een ‘nette’ of ‘dom genoeg voor de massa om het te begrijpen’ manier verwoord. Want Oh Thierry wil een eigen(?) munt oid. Alsof hij het enige partijlid is gewoon alle andere helden zoals Gideon en Freek maar overslaan. Ik denk dat Nederland helemaal niet naar de klote gaat. Er zijn alleen nog niet genoeg mensen op de hoogte van de corruptie onder de noemer coalitie. Komt vanzelf. We hebben het helaas nog steeds te goed. Althans, dat wordt ons voorgehouden.

  1. Niet zo doen hoor, ik maak niemand monddood. Vertel me maar hoe Thierry, of hij nu gelijk heeft of niet, moet gaan regeren. Al krijgt hij 40 zetels dan komt dat nog niet goed. Niemand wil een coalitie aan met FVD. Dus komt vanzelf is een illusie.

 4. niet veel aan toe te voegen pensioenen EU beleid met de rente de pensioenen geklonken aan de rente stand dus jarenlang geen verhoging EU beleid er is nog net een veto maar ze kunnen er niet meer aan ontkomen de rente is aan het stijgen dus een verhoging van 3% ligt in de lijn der verwachting terwijl nu de aandelen markt in de mineur is maar er zit nog 18 miljard in de pot
  3% is in verhouding een vuiltje tussen de nagels van een reus.
  ik ben al jaren gepensioneerd en zie de debatten die gevoerd worden.
  cordon sanitair wordt vaak demonstratief de rug toegedraaid en meerdere partijen.
  voor belangrijke besluiten waarbij het quorum aanwezig moet zijn wordt dit opzettelijk door de regeerders bij gebrek aan aantal onmogelijk gemaakt.
  wat het oog niet ziet het hard niet deerd ik zou deze regeerders zo snel mogetijk naar de achterkant van de maan sturen verkiezing biljetten met een watermerk met een nummer die internet op kan vragen ik vertrouw deze verkiezingen niet je stemt toch niet op je eigen ondergang

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.