Menu Start

Het postzegelsysteem is ernstig verstoord

In vroeger tijden schreven de menschen elkander berichten op een vel papier die ze gemakshalve brieven noemden en ze stopten dat vel papier in een ander stuk papier dat ze een envelop noemden. Vervolgens lieten ze anderen deze envelop naar de persoon die hem moest ontvangen brengen.

Beloning

De beloning voor het brengen van de envelop werd op de envelop geplakt. Dat was een sticker die ging plakken als je op de achterkant likte. Die stickers was de beloning voor de bezorger. En behalve brieven stuurde de mensen elkaar tijdens de vakantie nog iets opmerkelijks.

Ansichtkaarten

Als je op vakantie ging vroeger dan wilde je vanuit den vreemde toch een teken van leven laten horen aan het thuisfront. En bij het gebrek aan Whatsapp stuurde je dan een foto van een berg, het strand of een kerk uit de plaats waar je op dat moment verbleef. Die foto maakte je niet zelf, maar er waren fysieke winkels die uitgeprinte foto’s verkochten met daarop de lokale bezienswaardigheden.

Postzegel

En voila, ook op deze foto’s, die de mensen ansichtkaarten noemden, plakte je dan de beloning voor de bezorger. En die beloning kocht je dan – als lik sticker – met betaling in de lokale valuta. Die beloning noemden de mensen een postzegel. En als je bijvoorbeeld in Barcelona in Spanje een ansichtkaart wilde versturen dan kocht je een postzegel die je betaalde met de valuta van destijds, peseta’s.

ansichtkaart
Ansichtkaart met postzegel

Verrekenen

En we komen dicht bij de clou van dit verhaal. Want de Nederlandse bezorger van de ansichtkaart ontving natuurlijk geen eurocent beloning voor het bezorgen van die ansichtkaart uit Spanje. En zonder meteen ruzie te maken met Spanje over geld, spraken de landen onderling met elkaar af dat er een stilzwijgende verrekening plaats zou vinden. De Spanjaard die in Amsterdam immers een ansichtkaart verstuurde die kocht een postzegel die hij betaalde in de Nederlandse munteenheid, de gulden. Dat schrapten de landen tegen elkaar weg en niemand klaagde (dat was vroeger zo).

De overheid laat geld verdampen

Maar nu

Maar met een stelletje incompetente, bange, plucheverslaafde, liegende, zichzelf verrijkende, haatzaaiende en onwetende idioten in de regering gaat het postzegelsysteem he-le-maal mis.

België en Duitsland

De Nederlanders trekken massaal de grens over dagelijks. Als hongerige leeuwen overvallen ze er de horeca waar je tot in plaatsjes zoals Turnhout zelfs al een week van tevoren moet reserveren momenteel. Ze shoppen zich compleet de moeder in de winkels die in beide landen gewoon geopend zijn en pakken als ze er toch zijn ook nog meteen een volle tank diesel of benzine mee want ook dat is daar goedkoper.

Overvolle winkelstraten in België

Niets terug

En normaal gesproken haal je daarvoor je schouders op omdat je rekent op het postzegelsysteem. Maar daar is een dikke streep door gehaald door de roverheid in Nederland. Want geen Belg of Duitser komt nog naar Nederland om klompjessleutelhangers te kopen, om rookworst van de Hema te eten of een haring weg te slikken.

Al dat geld

En vergis je niet over hoeveel geld we het hier hebben. Het is niet alleen de honderden miljoenen die de Nederlandse ondernemers mislopen vanuit het buitenland en van hun eigen inwoners. Welnee, ook de overheid loopt dezelfde gigantische hoeveelheden inkomsten uit belastingen mis en daar bovenop geven ze nog eens extra geld uit aan allerlei steunmaatregelen.

Verdampt

Die euros die in België en Duitsland worden uitgegeven komen NOOIT meer terug. Die verdampen uit Nederland. Dat geld wordt nooit meer in Nederland uitgegeven, daar komen nooit belastingheffingen uit, het is gewoon verdampt. Inmiddels bereikt Nederland een niveau waarop er een punt of no return bereikt zal worden en de boel niet meer te redden is.

Ik wens iedereen die er nog woont oprecht sterkte toe de komende jaren.

Rubrieken:Columns

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.