Menu Start

Hoe anoniem is Monero nu precies?

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Monero (XMR) is een cryptocurrency dat gebruikt maakt van cryptografie waarmee zowel de zender, de ontvanger als het verzonden bedrag verborgen wordt voor derden.

Iedere transactie

Standaard wordt iedere transactie op het Monero netwerk verborgen en dan met name de hierboven genoemde data. Omdat al deze gegevens in de standaard instellingen al verborgen zijn, zorgt dit voor veel anonimiteit.

Bitcoin anoniem kopen met Monero

Er is een methode gepubliceerd waarbij je anoniem bitcoin kunt kopen met Monero. Gewoon vanuit je eigen luie stoel achter de computer of laptop. Met deze methode ga je eerst via iDEAL Monero kopen en deze met een hoog privacy-level versturen naar een bitcoin wallet naar keuze. Het omzetten en versturen van Monero naar een Bitcoin wallet gaat via het beveiligde Tor-netwerk, wat je wellicht kent van het Darkweb.

Anoniem bitcoin kopen

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Dit heb je nodig

Stappenplan

 1. Installeer en start Monero GUI
 2. Creëer een nieuwe wallet en maak een backup van de seed (woordenreeks)
 3. Klik op Start daemon en wacht totdat de blockchain gesynchroniseerd is
 4. Nu kan je Monero kopen zoals op deze pagina is uitgelegd. (schaf iets meer Monero aan dan dat je wil uitgeven, voor extra privacy moet je een kleine fee betalen en die wordt van je tegoed afgetrokken. Met 10% extra kom je er zeker wel)
 5. Reken af met iDEAL en verstuur je Monero naar het ontvangstadres uit Monero GUI. Theoretisch is je bankrekeningnummer via iDEAL nu gekoppeld aan deze aankoop. Monero is een privacy coin die hierna volledig anoniem verstuurd kan worden. Na het versturen van deze coin is dit niet meer te herleiden naar je Monero transactie en je bankrekeningnummer.
 6. Als je punt 5 goed leest dan kan je dus iemand betaald hebben, maar ook een aankoop gedaan hebben voor het iDeal bedrag dat wel te traceren is.
 7. Binnen enkele minuten ontvang je de aangekochte Monero in je wallet.
 8. Optioneel: Start je VPN Software en selecteer een Nederlandse server.
 9. Start nu je TOR Browser en surf naar xmrto2bturnore26.onion. Deze stap is niet verplicht en deze website is ook te bereiken via: xmr.to. Via de normale website wordt je IP-adres gelogd en kan de eigenaar van de server theoretisch andere gegevens van jou loggen en desgevraagd weer aan instanties overhandigen. Als je het dus echt anoniem wil doen dan adviseer ik je de Tor browser te gebruiken.
 10. Eenmaal op de website zie je CREATE A NEW ORDER staan. Voer hier het gewenste bitcoin ontvangstadres in en de hoeveelheid BTC dat je wil versturen. Let er wel op dat je voldoende Monero in je wallet hebt staan. Houd rekening met miners fee en kosten om de transactie met hoge anonimiteit te versturen. Hier betaal je extra voor.
 11. Nu klik je op Create
 12. Maak een back-up van de getoonde Secret Key, dat is HEEL belangrijk!
 13. Ga in de Monero GUI naar het tabblad Versturen (of Send). Voer hier het adres, betalingskenmerk en de hoeveelheid in. Zorg ervoor dat je hier geen fouten maakt en dat je alle drie de gegevens opgeeft.
 14. Zet een vinkje bij geavanceerd en zet het privacyniveau op z’n allerhoogst. Hoe hoger je dit niveau zet des te meer fee je moet betalen, maar daar had je al rekening mee gehouden.
 15. Zorg ervoor dat je binnen de tijd (15 minuten) de transactie overmaakt en aankomt bij XMR.to. Zij zullen vervolgens de transactie overmaken naar het opgegeven bitcoin ontvangstadres.

Volledig geautomatiseerd

XMR.to heeft het proces van bitcoin sturen volledig geautomatiseerd. Het is afhankelijk van het bedrag wat je gaat versturen hoe snel het wordt verzonden. Momenteel wordt XMR met een waarde van 0.1 BTC direct verstuurd. Lagere transacties worden over het algemeen ook binnen een uur verstuurd. Niet te ongeduldig zijn dus is mijn advies.

Monero kopen met cash in de buurt

Monero kopen met contant geld

Weet je dat je XMR met contant geld of met Cash direct van iemand anders kunt kopen? Er is een nieuwe dienst ontwikkeld voor het verhandelen van XMR zonder tussenkomst van een beurs. Dit is Local Monero en wordt ontwikkeld vanuit Hong Kong. Het is vergelijkbaar met Local Bitcoins en hier kun je XMR kopen met contant geld van iemand anders in Nederland of waar dan ook. Voor meer informatie:

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Monero is echt anoniem

Monero heeft vele opmerkelijke voordelen als je deze vergelijkt met andere cryptocurrency. Zeker als je erg gesteld bent op je privacy nu er steeds meer bedrijven en/of overheden kunnen meekijken met wat je doet en wat je aankoopt. Het team achter Monero werkt zeer actief aan om dit probleem op te lossen.

Deur op slot

Monero houdt iedere transactie en wallets strikt anoniem en deelt niets met de buitenwereld. Al je transacties en aankopen zijn alleen inzichtelijk voor jou en met wie jij dit wilt delen. Dit houdt in dat niemand aan jouw publiekelijke wallet adres kan zien hoeveel transacties je hebt ontvangen en met welke waarde.
Bij coins zoals Bitcoin en Ethereum is dit een ander verhaal en daarvan kan je ook de complete transactie geschiedenis opvragen. Als je bijvoorbeeld een transactie verstuurd naar een publiekelijke wallet adres van een bedrijf of persoon dan wordt er een eenmalige en unieke tussen adres aangemaakt. Op die manier wordt alleen het tussen adres getoond op de blockchain en zullen de publieke adressen nooit getoond worden op de chain, volledig veilig dus.

Decentraal

Omdat alle partijen goedkeuring moeten geven en niet eentje, is iedereen gelijkwaardig in de decentrale opzet van Monero. Bij Bitcoin kan er bijvoorbeeld macht uitgeoefend worden door de miners, omdat zij het netwerk in stand houden. Hier kun je dus spreken van centralisatie van macht, hoe klein deze dan ook is Bij XMR is het netwerk niet in handen van een aantal belangrijke partijen. Iedereen heeft dus even veel rechten en de ontwikkelaars beschikken niet over een groot gedeelte van de crypto.

Monero opslaan doe je op je Ledger Nano S

Monero opslaan en bewaren

Monero wallets zijn er als normale wallet voor je desktop, online (niet verstandig als je prijs stelt op je privacy), of als hardware wallets zoals de Ledger.

Dit is de veiligste methode om je cryptocurrencies op te slaan. De Nano Ledger S bestel je via Amazon.

 •  Desktop wallet

Download de officiële Monero wallet voor o.a. Windows, Linux en Mac op getmonero.org/downloads/

 •  Online wallet

Je kunt Monero eenvoudig online opslaan en beheren een MyMonero wallet. Bekijk voor meer informatie: mymonero.com

Veruit de veiligste is het kopen van een hardware wallet voor je Monero. Koop nu extra voordelig via ons een Ledger bij Amazon.com.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

1 antwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.