Menu Start

Hoe je van varkensstront bitcoins maakt

Ergens op een supergeheime plek in de Spaanse deelstaat Catalonië worden bitcoins geproduceerd door middel van varkensmest. Er wordt biogas van geproduceerd om zo op een duurzame en milieuvriendelijke manier bitcoins te produceren.

Win win

Het is volgens Green Data Chain een win-win situatie want het bitcoins-bedrijf ruimt de vervuilende varkensmest op en zet deze om in energie voor de computers die dag en nacht ‘geld’ maken. Cryptovaluta is steeds meer aanwezig in alle sectoren van de samenleving, maar om ze te genereren is een grote hoeveelheid elektriciteit nodig. Dat op zich is al een risicofactor voor de waarde van cryptovaluta in de toekomst vanwege de wereldwijde inzet op het verminderen van CO2 emissies. 

Maar in Catalonië gebruikt het bitcoins-bedrijf (of letterlijk bitcoin-farm) Green Data Chain de uitwerpselen van een varkenskwekerij om deze bitcoins op een milieuvriendelijke manier te produceren.

16 mining machines

Door middel van de elektriciteit die opgewekt wordt door de varkensmest kunnen er 16 computers dag en nacht draaien om op een duurzame manier bitcoins te produceren. Volgens Green Data Chain kunnen ze niet alleen bitcoins produceren zonder daarmee met milieu te belasten, maar staat elke gegenereerde bitcoin volgens het bedrijf gelijk aan het planten van 565 bomen.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.