Menu Start

Hoe zijn de bitcoins verdeeld over de wereld

Eerder kon je al lezen dat Satoshi een miljoen bitcoins bezit wat hem de rijkste op aarde maakt. Maar hoe zit het dan met de rest van de bitcoins? Er zijn op het moment van schrijven 18,8 miljoen bitcoins in omloop.

Hoeveel bitcoins per adres

Bitcoins worden bewaard in wallets. En omdat deze adressen openbaar zijn kan je precies zien hoeveel bitcoins er in die wallets bewaard worden.

Overzicht btc adressen

BTC adressen, bron: Bitinfocharts

Nader bekeken

Als we deze tabel wat nader bekijken dan zien we dat er 663.576 mensen zijn die tussen de 1 en 10 bitcoins in hun wallet bewaren. Dat is wereldwijd natuurlijk niet zoveel. Samen is deze groep goed voor een aandeel van 1,7 miljoen bitcoins en dat is dan momenteel 100 miljard dollar waard momenteel.

Waarde per adres

De tabel toont eveneens hoe rijk de specifieke adressen zijn in dollars. Zo zien we dat er 10.414 adressen zijn die een waarde vertegenwoordigen van tenminste 10 miljoen dollar.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.