Menu Start

Ik steek mijn kop in het zand, klaar

Vanaf vandaag neem ik me voor om mijn kop nog verder in het zand te steken dan ik al deed. En dat is in mijn optiek geen vluchtgedrag, maar de enige verstandige daad als je je niet wilt laten overrompelen door het nieuws.

Covid-19

Lange tijd hield Covid-19 nieuws vrijwel alle wereldburgers in haar greep. En ik moet eerlijk toegeven dat dat logischerwijs hier in het begin van de pandemie al niet anders was. Ik had geen enkele pandemie ervaring, was geen viroloog en dus niet terzake kundig. Dus dan probeer, met de nadruk op probeer, je jezelf goed en helder te informeren over het onderwerp. Maar dat blijkt in de moderne tijd helaas onmogelijk. Keer op keer wordt er bewezen dat alle partijen die publiceren er vrolijk op los liegen. Van ziekenhuisdirecteuren tot virologen en van talkshowpresentatoren tot politici.

Eigen onderzoek

Onder het publiek dat een andere mening had dan de massa, door diezelfde massa al snel wappies genoemed, ging alsmaar rond dat je je vooral niet moest laten voorlichten door je eigen overheid en de mainstream media. Je moest je eigen onderzoek doen. Maar dat blijkt in de praktijk niet uit te lopen op onderzoek, maar op een voorzichtig duwtje richting websites die voornamelijk geschreven worden door mensen vanuit hun eigen visie en op basis van aannames. Dat is niet onderzoeken dat is jezelf een andere overtuiging laten aanpraten. Alsof Ajax van PSV verliest met 2-0 en je net zolang naar een website blijft zoeken waarop je ‘bewijs’ hebt gevonden dat de beelden van beide doelpunten gemanipuleerd zijn.

Laat je niet voorliegen door de MSM, maar doe je eigen onderzoek! Dat schreeuwen tot wappies verworden stressers.

Blutz

Oorlog

En dan komt er, om wat voor reden dan ook, met welk doel dan ook en ongeacht wie er begon, een oorlog. Ook weer zo’n ding waar je van alles van kunt vinden, zeker als je de halve dag aan het internet hangt en de andere halve dag achter de televisie zit te kijken naar gebombardeerde flats, kinderziekenhuizen en tanks door de stukgeschoten straten. En weer drukt een groep mensen me op internet op het hart vooral niets te geloven en zelf onderzoek te doen. Echter het ene na het andere weerleggende feit rolt over mijn scherm waardoor het vormen van een mening of oordeel is geworden tot een volstrekt onmogelijke taak.

Als je niets doet

Als we nu niets doen, opstaan, helpen, in verzet komen en de ‘waarheid’ niet tonen aan de wereld, dan zijn we ten dode opgeschreven. In de volste overtuiging dat we binnen de kortste keren als robots bestuurd als een stelletje gemanipuleerde, half-hersendode zombies rondlopen om een groepje elite te bedienen. En dat wil je toch niet. Maar keer op keer blijkt in de geschiedenis van de mens dat er verdeeldheid was, is en zal blijven. Zwart tegen wit, moslim tegen christen en liberaal tegen communist. We worden het nooit eens met elkaar.

Kop, zand

Het bereiken van een bepaalde leeftijd heeft als voordeel dat je niet alleen kennis en levenservaring hebt verworven, maar je kunt ook beter relatieveren. Ik heb dus een half jaartje mijn helikopterview aangezet en alles eens vanaf een afstand bekeken zonder me ergens mee te bemoeien. En de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat dat me eigenijk prima is bevallen. Niet te veel op schimmige websites neuzen, niet te veel naar het journaal kijken, op Facebook bepaalde pagina’s niet meer volgen en op Twitter mensen ontvolgen die niets positiefs in je leven brengen.
Ik steek dus mijn digitale kop in het zand. En dat geeft heel veel rust.

Je mist van alles!

Ik hoor je denken dat ik nu van alles mis of ga missen. Nou geloof mij, ik mis helemaal niets. De fruitbomen zijn inmiddels bijna allemaal uitgebloeid. Door de vele regen is er veel onkruid opgekomen dat geëlimineerd moet worden. Er is een kansje dat de poes van de buren zwanger is dus die hou ik in de gaten. Ik zie de Oleanders dagelijks groeien.
Er rijden geen tanks door de straat, ik zie geen virussen op het tuinpad. Rust.

Fijne lente en hou je veilig

Rubrieken:Columns

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.