Menu Start

Investeren in btc of eth zonder ze te kopen

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Bitcoin, ethereum, litecoin, dogecoin … Duizenden cryptocurrencies zijn de afgelopen jaren ontstaan ​​​​door technologische vooruitgang en verschillende samenzweringstheorieën tegen het huidige gecentraliseerde kapitalistische systeem. Maar hoewel deze tokens een product zijn geworden om te speculeren, is de volatiliteit die ze heeft gekenmerkt niet geschikt voor ieders zenuwen. Laat ik de mogelijkheden eens met je bekijken hoe je toch mee kunt liften zonder crypto te kopen.

Verhandelde fondsen

Het heeft vele jaren geduurd, maar Bitcoin-linked futures exchange-traded funds (ETF’s) staan ​​al op Wall Street. De ProShares Bitcoin-strategie debuteerde twee weken geleden op Wall Street onder de BITO- ticker, waarmee in slechts twee dagen meer dan $ 1,1 miljard aan investeringen werd opgehaald . Kort daarna kwam Valkyrie Bitcoin Strategy ( ticker BTF).

Aandelenmarkt

Ark Invest

Daarnaast hebben technologie-investeringsgoeroe Cathie Wood en haar bedrijf Ark Invest goedkeuring gevraagd aan de toezichthouder van hun eigen fonds gekoppeld aan de futures van deze cryptocurrency. Andere bedrijven hebben inmiddels ook hun eigen ETF’s om toestemming gevraagd.

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Allemaal op Marikaanse leest geschoeid, maar ook daarbuiten zijn er inmiddels mogelijkhden zoals in Canada. Dat land heeft sinds februari dit jaar zijn bitcoin ETF en sinds een maand heeft de Toronto Stock Exchange ook een verhandeld fonds waar ook ethereumETC ticker ) in zit. In Europa kunnen we nog meer anderen vinden, zoals Jacobi Asset Management of Melanion Capital. Ook, hoewel de meeste van hen in futures handelen, kopen anderen de cryptocurrency en handelen dienovereenkomstig. Je ziet het, het zal de belegger dus niet aan opties ontbreken.

Een Exchanged-Traded Fund. Een exchange-traded fund, ook wel een indextracker genoemd, is een passief beheerd beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt. Het investeringsdoel van een ETF is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex.

Blutz

Investeren in gespecialiseerde bedrijven

De andere geweldige manier om op cryptocurrencies te wedden, is door aandelen te verwerven van bedrijven met een daaraan gekoppelde economische activiteit of met een hoge mate van blootstelling daaraan. De meest voor de hand liggende optie is Coinbase Global, een bedrijf dat in april debuteerde en zich bezighoudt met het uitwisselen van cryptocurrencies. 
Met minder dan een decennium nadat het is gestart, heeft het een kapitalisatie van meer dan 67.000 miljoen dollar en, na de val in de maanden na zijn debuut, handelt het momenteel dicht bij zijn startprijs. Analisten geven het een stevige koopaanbeveling en een gemiddelde groei van 14% op de aandelenmarkt over 12 maanden, hoewel de meest optimistische een groei tot 88% in één jaar voorzien.

Digitaal handelen

Coinbase zou volgens een analist de nieuwe Google van het financiële systeem kunnen zijn

BLutz

Robinhood

Robinhood exploiteert ook cryptocurrencies, hoewel het bedrijf zich snel uitbreidt naar transacties op de traditionele financiële markt. Naast de mogelijkheid om crypto op het platform te verwerven, kunnen de aandelen ervan worden gekocht sinds het in juli openbaar werd . Hoewel het aandeel sindsdien nauwelijks is gestegen, twijfelen de meeste analisten tussen kopen en vasthouden. De splitsing is ook te zien in het 12-maanden koersdoel: van een daling van 26% voor pessimisten tot een stijging van 137% voor optimisten.

Paypal

Andere bedrijven zoals Square of Paypal bevinden zich in een vergelijkbare situatie. Afgezien van deze partijen is een andere optie om MicroStrategy- of Tesla- aandelen te verwerven , waarvan de activiteit niet is gekoppeld aan de ‘cryptowereld’, maar ze hebben er wel sterk partij sterk voor gekozen. Wie kent de beroemde of beruchte Tweets niet van Tesla eigenaar Elon Musk over de dogecoin en bitcoin.
MicroStrategy ontwikkelt software en bezit bitcoins ter waarde van 7.000 miljoen (de kapitalisatie van het bedrijf bedraagt ​​7.400), terwijl Tesla, het bedrijf van Elon Musk, ongeveer 2.500 miljoen aan bitcoins bezit en opnieuw de aankoop van voertuigen in deze cryptocurrency zal accepteren (ondanks dat Musk persoonlijk gokt op dogecoin in plaats van bitcoin).

Ingewikkeld

Ik snap dat het beleggen op deze manier ingewikkeld of omslachtig is. Als je binnen 5 minuten een account kunt openen bij een bedrijf als Bitvavo en je direct cryptocurrency kunt kopen die je afrekent met iDeal of je creditcard dan is dat allemaal een stuk eenvoudiger. Je kunt zelf de aangekochte crypto’s bij ze bewaren zodat je geen extra hardware hoeft aan te schaffen of ingewikkelde software hoeft te leren kennen.

zelf bitcoin kopen en met iDeal betalen kan bij bitvavo

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.