Menu Start

Je bent al snel bitcoin miljonair

Koop een miljoen Satoshi en noem jezelf Satoshi miljonair. Reken af met iDeal. Bitvavo is je partner!

Miljonair zijn van bitcoin is sneller en makkelijker gerealiseerd dan je wellicht zult denken. Eigenlijk ben je al snel Satoshi miljonair. Een Satoshi is de kleinst mogelijke waarde van een bitcoin.

Satoshi

Deze wordt genoteerd tot 8 decimalen na de komma. 1 Bitcoin is daarom gelijk aan 100.000.000 Satoshi’s (100 miljoen Satoshi’s). Als je dus 1 miljoen Satoshi bezit, dat is dus 0,01 bitcoin, dan ben je al miljonair. En tegen de huidige koers koop je die 0,01 bitcoin al voor zo’n 480 euro klaar en mag je jezelf Satoshi miljonair noemen.

Satoshi T-Shirt

Wie is toch de persoon die schuilgaat achter het pseudoniem Satoshi Nakamoto? Wie is toch de bedenker van Bitcoin? Tot op de dag van vandaag hebben we eigenlijk nog geen flauw idee welk genie dit ingenieuze protocol bedacht heeft en daarmee het startsein heeft gegeven voor de cryptocurrency-revolutie.

Blutz

Ook miljonair worden?

Over 10 jaar is de eindige voorraad Bitcoin (BTC) bijna uitgeput. Dit betekent dat jij als belegger in de toekomst slechts 0,01 BTC nodig hebt om tot de top 13% van de wereld te behoren.

Hoewel het vandaag misschien slechts € 500 kost om 0,01 Bitcoin (BTC) te kopen, kunnen de huidige trends in de wereldwijde welvaartsverdeling en de onvermijdelijke realisatie van beperkte Bitcoin-voorraden betekenen dat 0,01 BTC in de toekomst € 1 miljoen waard zal zijn.

Global Wealth Report

Volgens het Global Wealth Report 2020 van Credit Suisse zijn er 51,9 miljoen mensen met een vermogen van meer dan € 1 miljoen. De index houdt rekening met het nettovermogen van een persoon, samen met zijn financiële en onroerendgoed-activa, na aftrek van zijn schulden en verplichtingen. Hoewel ze slechts 1% van de wereldbevolking uitmaken (kinderen niet meegerekend), bezitten deze miljonairs 43% van de rijkdom van de wereld.

Volgens de individuele vermogensverdeling van Credit Suisse waren 175.700 mensen meer dan $ 50 miljoen waard. Van deze elite-kring bezaten 55.800 ten minste $ 100 miljoen en 4.410 bezaten activa van meer dan $ 500 miljoen.

Eindige voorraad

De eindige voorraad van Bitcoin zal over 10 jaar 98% bereiken.
Per 1 maart bestaat het totale aanbod van Bitcoin uit 18,64 miljoen BTC, met nog 2,37 miljoen munten. Over 10 jaar zal de voorraad 20,6 miljoen bedragen, 98% van de 21 miljoen munten in de totale voorraad.

Koop een miljoen Satoshi en noem jezelf Satoshi miljonair. Reken af met iDeal. Bitvavo is je partner!

Door de 1,9 miljoen munten die meer dan een decennium niet zijn aangeraakt af te trekken van de bitcoin voorraadlimiet, blijft er een maximale limiet van 19,2 miljoen BTC over voor de miljonairs van de wereld. Concluderend blijft er 0,37 BTC per miljonair over, inclusief munten die nog niet zijn gedolven, ervan uitgaande dat het bitcoin aanbod gelijkelijk wordt verdeeld over genoemde miljonairs.

Als echter elke bitcoin die vijf jaar of langer onbewogen is gebleven, verloren gaat, is er maximaal 14,57 miljoen BTC beschikbaar voor accumulatie. In dit scenario zou elk van ’s werelds miljonairs slechts 0,28 BTC kunnen bezitten. Ervan uitgaande dat het aanbod gelijkmatig is verdeeld.

De rijken knokken om 0,01 BTC

Naast gecertificeerde miljonairs zijn er 590 miljoen mensen met een vermogen van meer dan 100.000 dollar. Deze mensen mogen niet worden genegeerd als potentiële bitcoin eigenaren, ook al is hun koopkracht lager.

Welvaartsratio

Ervan uitgaande dat de wereldwijde welvaartsratio in de bovenstaande grafiek gedurende een langere periode gelijk blijft, vertegenwoordigen miljonairs 6,32 miljoen BTC van het resterende bitcoin aanbod, wat betekent dat elk individu de mogelijkheid zou hebben om slechts 0,12 BTC te kopen. De resterende 590 miljoen individuen die momenteel $ 100.000 of meer waard zijn, zouden effectief nog eens 5,9 miljoen BTC kunnen bezitten, wat neerkomt op slechts 0,01 BTC (1 miljoen Satoshi dus) per volwassene. 

Hou er maar gerust rekening mee dat de kans dat er de komende 10 jaar voor altijd meer bitcoins verloren gaan, vrij groot is.

Blutz

Koop jezelf miljonair

Samenvattend kan het kopen van een miljoen Satoshi, dus 0,01 BTC, wat bij de huidige prijzen gelijk staat aan een investering van ongeveer € 500, een toppositie van 13% in de wereld veiligstellen. Als je de relatieve welvaartsconcentratie van de fiat- en bitcoin-markten vergelijkt, is het behoren tot de top 13% van BTC-houders net zo exclusief als een fiat-miljonair zijn.

Gepuzzel

Natuurlijk is het hele ding slechts een klein experiment met getallen. Maar tegelijkertijd laat het zien hoe beperkt het aanbod van bitcoin werkelijk is. Al over 10 jaar zal 98% van alle BTC die ooit heeft bestaan, zijn gedolven door de miners. De al groeiende wereldwijde vraag naar bitcoins laat zien dat individuen momenteel proberen hun aandeel veilig te stellen, maar bedrijven en zelfs landen (denk aan El Salvador) strijden actief om hun deel van de bitcoin taart. Het is dan ook niet vergezocht om te denken dat 0,01 BTC over 10 jaar al een klein fortuin waard zal zijn en een relatief kleine investering nu, je je over tien jaar niet alleen Satoshi miljonair maar ook nog eens Euro miljonair mag noemen.

Koop een miljoen Satoshi en noem jezelf Satoshi miljonair. Reken af met iDeal. Bitvavo is je partner!

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.