Menu Start

Kazachstan is het nieuwe China voor bitcoin

Kazachstan, wie kent het niet, profiteert gigantisch van het miningverbod dat geldt in China. Dat doen ze door de elektriciteit die benodigd is voor een belachelijk lage prijs aan te bieden. En dat werkt, steeds grotere partijen openen er mining farms.

Kazachstan mining

Mining in Kazachstan

Volgens gegevens van de Universiteit van Cambridge heeft Kazachstan een aandeel van 18%in de bitcoin hashrate. Dat is bijna een vijfde. Daarmee laat Kazachstan Rusland met slechts 11% achter zich. Alleen de Verenigde Staten heeft volgens deze cijfers een groter aandeel in de wereld van bitcoin mining met 35%.

Vijf dollarcent per kWh

In Kazachstan kun je volgens GlobalPetrolPrices kun je voor slechts $0,054 per kWh aan elektriciteit komen. Het gemiddelde van de wereld ligt op $0,124 per kWh. Ter vergelijking: in Nederland betaal je ongeveer het vijfdubbele voor een kilowattuur.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

1 antwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.