Menu Start

Kazachstan loopt vol met Chinese miners

Zelf beginnen met bitcoin en over tien minuten al bitcoins in je wallet: Bitvavo

Eerder dit jaar stelde de Chinese overheid dat ze streng zouden gaan optreden tegen de vele bitcoin miners. Het gevolg was dat het overgrote deel van de bedrijven die bitcoins minen in gigantische farms, verhuisde naar Kazachstan. Het land heeft goedkope schone energie wat zeer welkom is voor crypto miners. Maar het aantal dat zich aandient wordt zelfs Kazachstan teveel.

Energieslurpers

De Minister van Energie van Kazachstan liet weten dat bijna 8% van alle in het land gebruikte energie wordt opgeslokt door de bitcoin miners. Reden voor minister Magzum Mirzagaliyev om te laten weten dat niet bij de overheid geregistreerde miners hard zullen worden aangepakt. Crypto miners die wel geregistreerd zijn hoeven zich geen zorgen te maken.

kazachstan

Fossiele brandstoffen

Kazachstan is een land dat rijk is aan natuurlijke hulpbronnen. Mede daarom heeft het land één van de laagste elektriciteitsprijzen ter wereld en dat is ideaal voor energie-intensieve bitcoin-mining. Daarnaast stimuleert het land crypto mining om zijn economie te stimuleren. De energie wordt nu ook nog vaak opgewekt met steenkool, wat slecht is voor het milieu en uiteindelijk natuurlijk wel op kritiek vanuit Europa kan gaan rekenen of in het ergste geval zelfs sancties.

Zelf beginnen met bitcoin en over tien minuten al bitcoins in je wallet: Bitvavo

Vrijwel alle energie in Kazachstan wordt opgewekt met fossiele brandstoffen, dat kan nooit lang meer duren

Blutz

Aanpak niet geregistreerde miners

We pakken ze allemaal aan, was de gedachte. De National Association of Blockchain and Data Center Industry, uit Kazachstan, ziet een gemakkelijke oplossing. Dinsdag riep het de regering op om niet geregistreerde miners aan te pakken.
Hij voegde eraan toe dat de vereniging “proactief samenwerkt met” zowel het ministerie van Energie als het ministerie van Digitale Ontwikkeling om “een eerlijke en transparante markt te creëren waar degenen die zich aan de regels houden kunnen werken, terwijl degenen die dat niet doen gedwongen zullen worden hun bedrijf te verlaten.”
Volgens een rapport van Reuters, maken sommige niet geregistreerde miners zich zorgen over de officiële registratie. Niet alleen vanwege de verhoogde belastingvereisten, maar ook omdat er aanvullende regeringsvoorstellen worden besproken.

“De belasting die de regering van plan is in te voeren, kunnen we wel betalen. Maar het is onduidelijk welke eisen de regering verder mag stellen”, citeerde het persbureau een anonieme miner.

Reuters persbureau

Als de regels te streng worden zullen bitcoin miners zich weer gaan verplaatsen. Iets dat al eerder gebeurde in de richting van Canada en de Verenigde straten.

Zelf beginnen met bitcoin en over tien minuten al bitcoins in je wallet: Bitvavo

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.