Komen we ooit nog van de Meilandjes af?

Ooit in een ver verleden was er een televisieprogramma met de titel ‘ik vertrek’. In één van de afleveringen van dit programma verscheen er een stel dat zich in Frankrijk wilde vestigen. De bedoeling was, hoe origineel, om er een chambre d’hote te beginnen. De naam: Meiland.

De eerste keer

Voor wie die eerste aflevering heeft gemist: we zien een stel met twee jonge meiden waarvan hij wellicht een beetje verwijfd is, maar absoluut nog niet is opgeklauterd tot het niveau staatsclown. Dat volgde pas later. Hier nog even de aflevering uit 2006 om je geheugen op te frissen:

De meilandjes lang geleden

Een jaar later

Een jaar later keert ik vertrek terug met een aflevering waarin we horen dat het stel uit elkaar is, maar wel bij elkaar blijft en ze kopen een wrak van een kasteel. Dat wrak blijft het, zeker als je sommige shots even stilzet en inzoomt op plafonds, trapleuningen of kozijnen. De alsmaar verder verwijvende man van het stel – inmiddels uit de kast gekomen – kan niets. Ik herhaal niets.

Hysterisch

De heer Meiland ontdekt na al die jaren dat hij echt helemaal niets kan. Het is me ook een wonder hoe deze gast in vredesnaam kinderen heeft kunnen verwekken. Hij kan niet koken, niet klussen, niet autorijden, niet rekenen, kent geen Frans, snapt niets van computers, kan geen relatie onderhouden of aangaan, niet schilderen, niet.. niets, nada.
Het enige wat hem goed afgaat en inmiddels ook tot zijn handelsmerk is verworven is hysterisch doen. Het liefst enorm aangedikt.

Contract

Hoe het precies zit met Meiland en die tokkiezender SBS weet ik niet, maar ik vermoed dat die tomeloze kwal een contract heeft gekregen en tot aan het maximale wordt uitgebuit door de Mol en consorten. Die sjaaltjesnicht verschijnt opeens in de meest uiteenlopende programma’s. Mazzel voor hem is dat het ook allemaal programma’s zijn waarvoor je echt he-le-maal niets hoeft te kunnen.
En daar is deze hysterische over de top gay goed in, in niets kunnen. Als er wereldkampionschappen niets kunnen zouden zijn, dan werd Meiland met afstand wereldkampioen.

Overtreffende trap

Nu de griebel alsmaar op zoek gaat naar de overtreffende trap zou je toch denken dat het plafond daarvan inmiddels is bereikt. Want uiteindelijk wordt je door de Nederlanders makkelijk in hun hart gesloten en kotsen ze je de volgende dag weer net zo makkelijk uit. En als je niets kunt, wat moet je dan?

Brood

Scenes waarbij je uit gaat leggen dat het aluminiumfolie waar je boterham voor onderweg in zit verpakt op een bepaalde manier moet worden neergelegd op het dashboard van je auto omdat de kleurtjes dan zo mooi matchen… Als je denkt dat je daarmee een stabiele positie hebt veroverd in Hilversum dan kan je wat mij betreft beter een touw kopen.

In stand

Ik heb slecht nieuws voor jullie want Meiland gaat een blijvertje worden. Er heerst namelijk een enorme schaarste op de Nederlandse televisie. Een schaarste van mensen die echt iets kunnen. En bij gebrek aan talent val je terug op B artiesten. En daar blijkt Nederland rijkelijk in voorzien te zijn.

1 gedachte over “Komen we ooit nog van de Meilandjes af?

  1. Jack Schimmer zegt:

    Ja je hebt gelijk Zijn patsers Ik vraag mij af welk niveau de kijkers hebben om naar deze onzin te kijken of vinden zij het leuk dat zij zo met geld rondzwaaien wat niet van hun is

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *