Menu Start

‘Koop nu bitcoin’, zegt Mexicaanse miljardair

Koop vandaag nog bitcoin, dan levert je geld tenminste wat op

Ricardo Salinas Pliego is één van de rijkste mannen van Mexico. Iemand waar naar geluisterd wordt zeg maar. En Ricardo is een groot fan van bitcoin en hij steekt dat niet onder stoelen of banken. Met een blik op de nieuwe cijfers uit de Verenigde Staten roept hij daarom: ”koop nu bitcoin.”

Vroege vogel

De schatrijke Mexicaan liet onlangs nog weten dat hij er al heel vroeg bij was als het om bitcoins kopen gaat. Toen de koerst in 2016 nog maar op zo’n 800 dollar stond, sloeg de man zijn slag en kocht flink wat bitcoins. Ricardo zei in juni 2021 dat hij bitcoin inmiddels zag als een middel voor grote instanties, hij noemde het een tool met ‘internationale waarde’. Onder andere de goede liquiditeit stipte hij aan als een van de redenen. Wat daarop volgde was een ander bericht: hij noemde alle fiat valuta (zoals de euro, dollar of Mexicaanse peso) oplichting. Als hij een geldsoort moest kiezen om 30 jaar vast te houden zou bitcoin de keuze worden. Geen zachte woorden.

Aanval op de USA

Ricardo Pliego laat zich opmerkelijk uit tegen de Verenigde Staten op Twitter. Volgens de Mexicaan maakt het land op een valse manier steeds maar extra geld aan. Daarmee doelt hij onder andere op het grote opkoopprogramma van de Federal Reserve waarmee ze keer op keer ‘nieuwe’ dollars in de Amerikaanse economie pompen. En ergens heeft hij daarmee een punt natuurlijk.

Koop vandaag nog bitcoin, dan levert je geld tenminste wat op

Grupo Salinas

De man is de oprichter van Grupo Salinas. Eén van de dochterbedrijven van deze organisatie is de Banco Azteca, een van de grootste banken van Mexico. Hij kondigde eerder aan om verschillende bitcoin gerelateerde diensten aan te zullen gaan bieden. Vooralsnog houden de Centrale Mexicaanse bank en het ministerie van Financiën dat plan tegen.

Afbeelding: criptotendencia.com

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.