Menu Start

Kortstondige koersdaling is schrikken voor instappers

Terwijl we gisteren al lieten weten dat de koersdaling na de laatste ATH (All Time High) een tijdelijke is, blijkt het voor veel nieuwkomers toch even schrikken. Als je namelijk rond de 55.000 euro bent ingestapt dan kijk je nu al tegen rode cijfers aan. Maar betere tijden zijn op komst.

Recordhoogte

New York (CNN Business) Nogmaar een week geleden bereikte Bitcoin een recordhoogte van bijna $67.000 . Maar investeerders hebben ’s werelds meest waardevolle cryptocurrency gedumpt ten gunste van de nieuwe jongen – of liever, de nieuwe hond – in de stad: shiba inu.

Er zijn nogal wat cryptomunten

Daling bitcoin

De prijs van één bitcoin daalde woensdag met meer dan 5% en ging rond $ 59.000, 12% onder de recordniveaus van vorige week. Voor elk ander actief, zoals een aandeel of obligatie, zou een daling die in zo’n korte tijd zo sterk is, als een marktcorrectie worden beschouwd. Voor bitcoin is het gewoon business as usual. 
Crypto-investeerders zijn gaan accepteren dat bitcoin volatiel is. Ondanks meer dan 13.000 cryptocurrencies op CoinMarketCap – variërend van dogecoin en shiba inu tot meer obscure tokens met nog gekkere namen, zoals Elon’s Marvin, Dogelon Mars, Baby Floki Billionaire en Kitty Inu… (omdat kattenliefhebbers ook crypto bezitten) – bitcoin blijft de dominante digitale valuta.

Er zijn 13.000 cryptomunten maar uiteindelijk blijft er maar eentje echt dominant en dat is btc

Blutz

De 100.000 koersverwachting

Steeds meer crypto-experts beweren dat bitcoin-prijzen tegen het einde van dit jaar of begin 2022 $ 100.000 kunnen bereiken. Naast meer gemiddelde beleggers die bitcoin-ETF’s kopen, hebben verschillende institutionele topbeleggers, zoals Paul Tudor Jones en George Soros ook bitcoin gekocht.
Andere bitcoin-believers voorspellen nog hogere prijsdoelen. Durfkapitalist Tim Draper heeft gezegd dat bitcoin tegen het einde van volgend jaar $ 250.000 zou kunnen overschrijden. Maar er zijn tekenen dat sommige handelaren mogelijk verzuren op bitcoin en andere crypto’s. 

Een activaprijs kan niet onbeperkt zo sterk stijgen. En de bitcoin-prijzen zijn, zelfs na de daling van deze week, dit jaar nog steeds meer dan verdubbeld. Makelaarskantoor Robinhood zei dinsdag in zijn laatste winstrapport dat “crypto-activiteit daalde van recordhoogten in het voorgaande kwartaal … en lagere inkomsten in het derde kwartaal van 2021 in vergelijking met het tweede kwartaal van 2021.”

Bitcoin koersdoel is 100.000 dollar volgens sommigen

Diepere correcties onvermijdelijk

Diepere correcties en bearmarkten zijn onvermijdelijk. De grote schommelingen in de bitcoin-prijzen van de afgelopen dagen zijn misschien nog maar het begin. “We verwachten dat bitcoin in de toekomst $ 100.000 zal bereiken – maar niet dit jaar, omdat we verwachten dat de volatiliteit begin 2022 zal voortduren”, zei Gavin Smith, CEO van Panxora. “Bitcoin is nog steeds een opkomende activaklasse die onderhevig is aan zeer hoge volatiliteit en beleggers moeten er voorzichtig mee omgaan. Er moet voorzichtigheid worden betracht en elke belegging moet als speculatief worden beschouwd”, voegde Smith eraan toe.

Zelf bitcoin kopen?

Niet geschrokken door de koersdaling en uiteindelijk toch besloten om in te stappen? Dan is Bitvavo de beste website om je cryptocurrency te kopen. Je kan ze eenvoudig afrekenen met je creditcard of met iDeal en al binnen een kwartier handelen met crypto’s.

Start hier met het kopen van bitcoins

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.