Menu Start

Ledger is de perfecte crypto wallet

Het is een beetje zoals de bitcoin de moeder der cryptomunten is, zo is de Ledger Nano S de vader van alle crypto wallets.

Hardware wallet

De Ledger Nano S is een hardware wallet voor al je cryptocurrencies. Deze zeer geavanceerde en toch compacte wallet is geschikt voor Bitcoin, Ethereum, Dash en nog eens minimaal 16 andere crypto coins. Updates zorgen er bovendien voor dat dit aantal nog eens snel groeit.

Crypto bewaren op je eigen stick

Je bewaart je crypto coins dus virtueel op deze cryptowallet. Je sluit de digitale portemonnee via usb aan op je pc of Mac en al je digitale ontvangsten en betalingen zijn direct extra veilig. De Ledger Nano S maakt daarvoor gebruik van een combinatie van pincode en geheime woorden.

Dubbele beveiliging

Met het duidelijke oled display dubbelcheck je al je aankopen en transacties. Daardoor is het onmogelijk om een frauduleuze transactie uit te voeren via jouw wallet want je ziet op twee plekken in één oogopslag wat er gebeurt. Via de speciale app krijg je meer inzicht in jouw bezittingen en transacties. Daarnaast is de Ledger compatibel met andere wallets.

Koop de Ledger Nano S nu extra voordelig bij Amazon

Voordelen Ledger

  • Dankzij het duidelijke oled display controleer je al je transacties dubbel
  • Door de beveiliging met 24 random woorden zijn je crypto coins altijd terug te halen
  • In de app zie je een overzicht van jouw crypto currencies en transacties
  • Doordat de wallet geen batterij heeft, moet hij verbonden blijven met je pc
  • De app van de Ledger werkt op dit moment alleen via de Chrome browser

Ledger Nano S in gebruik

Eenvoudige wallet

De Ledger Nano S ziet er simpel doch strak uit. Door middel van de link naar de website is het opzetten van een public key erg makkelijk. Daarnaast zitten er 3 kaartjes bij, waarop je je 25 geheime woorden kunt noteren.
Ledger Nano S

Ondersteunde cryptomunten

Cryptomunten die ondersteund worden door Ledger Nano S

Inmiddels wordt er een grote verscheidenheid aan cryptomunten ondersteund door Ledger Nano S. Het is daarom onmogelijk om op alle munten in in te gaan. Dit zijn de meest voorkomende.

Ledger en bitcoin

Bitcoin – Bitcoin wordt ondersteund door vrijwel elke wallet, omdat het de eerste en meest populaire cryptovaluta is. De munt heeft de hoogste marktkapitalisatie van alle digitale activa en ook het populairst dus onder crypto bezitters.

Ledger en ethereum

Ethereum – Ethereum is de op één na grootste en waardevolste cryptovaluta en wordt op grote schaal gebruikt. De marktkapitalisatie van Ethereum is drie keer zo hoog als alle andere beschikbare cryptovaluta’s, met uitzondering van bitcoin, de moeder der crypto’s.

Ledger en ripple

Ripple (XRP) is populair bij banken en traditionele financiële markten vanwege de mogelijkheden dat het biedt voor grensoverschrijdende betalingen. Door deze populariteit staat het volgens coinmarketcap.com inmiddels in de top drie van waardevolste cryptovaluta’s. Dat verdient een plek op de Ledger.

Ledger en Tether

Tether is een cryptovaluta die voorheen gedekt werd door de Amerikaanse dollar. Op 14 maart 2019 veranderde deze dekking echter om zo leningen aan gelieerde bedrijven op te nemen. Momenteel bezet de coin een vijfde plek op coinmarketcap.

Ledger en bitcoin cash

Bitcoin Cash is een afsplitsing van Bitcoin en heeft zelfstandig inmiddels ook haar eigen  naamsbekendheid vergaard. De cryptomunt staat in de top 10 van cryptovaluta’s met de hoogste marktkapitalisatie en kan in de toekomst nog meer gaan stijgen.

Ledger en litecoin

Litecoin was altijd een zeer bekende en gewilde crypto, maar verlies door de jaren heen wel wat aan kracht. Veel munten zijn de LTC gepasseerd, maar de echte liefhebbers blijven toch steevast in deze coin geloven.

Ledger en cardano

Cardano – Cardano is een op blockchain gebaseerde gedistribueerde ledger en smart contract platform. Het komt enigszins overeen met Ethereum. De munt is niet zo groot als Ethereum, maar heeft desondanks veel investeerders aangetrokken en hierdoor beschikt het over een grote gemeenschap.

Ledger en monero

Monero is jonge een open-source cryptovaluta die pas in april 2014 op de markt iwerdgebracht. Het maakt gebruik van een afgeschermde publieke ledger. Iedereen kan transacties uitvoeren,  maar de transactiedetails zijn onmogelijk om te ontcijferen. Hierdoor blijven de beide partijen en het transactiebedrag anoniem. Een populaire coin voor iedereen die maximale privacy wenst dus.

Ledger en bitcoin gold

Een harde vork (afsplitsing) van de moeder der coins, bitcoin. Ontworpen om het proof of work algoritme van Bitcoin te veranderen zodat het toegankelijker wordt. De vraag is maar zeer of dergelijke afsplitsingen in de toekomst ook stand kunnen houden.

Wat krijg je als je een Ledger Nano S koopt?

  • Functioneel en veilig opbergen: de veiligste manier om cryptovaluaties zoals bitcoin of ethereum op te bergen. Het beheer van betalingen is zeer eenvoudig en snel te doen
  • Geschikt voor vele Crypto’s zoals bitcoin, ethereum (evenals ERC20 Token), ribben, Dash, Litecoin, Doge, Neo, FidoU2F, Stealthcoin, Viacoin, PosW en nog veel meer. Door voortdurende updates kunnen ook de nieuwste opties worden gebruikt. Met de update naar 1.4.1 zijn nu tot max. 18 gelijktijdige portefeuilles mogelijk
  • Maximale veiligheid voor persoonlijke gegevens: vertrouwelijke gegevens zijn altijd optimaal beschermd door een 8-cijferige pincode, 2 fysieke toetsen zorgen ook voor veiligheid tegen schildergoed. Herstel is altijd mogelijk op andere Ledger apparaten of compatibele portemonnees (BIP39/BIP44)
  • Uitgebreide apps: er zijn nog veel meer apps voor cryptovaluaties beschikbaar en ook de mogelijkheid om zelf apps te bouwen. Deze hardware Wallet ondersteunt de FIDO Universal Second Factor Standard voor authenticatie op Dropbox, Google, GitHub of Dashlane.
  • Product details: materiaal: roestvrij staal, kunststof; afmetingen: 60 (98) x 18 x 9 mm; gewicht: 20 g; inhoud: leger, USB-kabel, handleiding, herstelblad; compatibiliteit: Windows (7+), Mac (10.8+), Linux of Chrome OS.

 

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

1 antwoord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.