Menu Start

Los gaan op een vermeende dader

Soms moet je gewoon blij zijn in Nederland te wonen. Vergeet even Rutte, de Toeslagen affaire, het Groninger gas, de Koninklijke familie, het verrotte klimaat bij de politie, de woningnood, de alsmaar groeiende berg werkloze immigranten en nog wat van die shit. Nee, wees blij dat je in Nederland in een welvarend beschaafd land woont waarin rechtspraak wordt gedaan.

Niemand is schuldig

Niemand is schuldig tot het tegendeel bewezen is. Dat geldt voor iedere verdachte, al ligt het er nog zo dik op dat de verdachte ook echt de dader is. In Nederland heb je met zijn allen afgesproken dat er kundige mensen kijken naar iedere zaak waarbij mogelijk strafbare feiten zijn gepleegd. Die mensen noemen we rechters. En al ben je het niet altijd eens met de opgelegde straffen of vrijspraken, deze mensen hebben een gedegen opleiding en zijn vrijwel altijd terzake kundig.

Jij snapt het niet

Als je denkt dat iemand iets heeft gedaan dan wil je hem natuurlijk straffen daarvoor. Dat is begrijpelijk en zeker als er kinderen, of nog erger, dode kinderen bij betrokken zijn. Maar juist jij laat je leiden door emoties, je hebt geen verstand van sporen en je kent alleen de feiten die je hoort via de verslaggeefster van SBS-6 of die je leest op Twitter. Dus laat die veroordeling schuldig of niet en hoe schuldig eventueel aan mensen die daar verstand van hebben.

Barbaren

Je moet het in Nederland koesteren dat zweep- of stokslagen niet worden toegepast als straf op verdachten, stenigen is ook een ding dat jullie niet meer doen en het afhakken van handen of brandstapels is ook een ding dat niet past in een welvarende en fatsoenlijke beschaving. Je moet er niet aan denken dat je met deze methodes de verkeerde straft toch? Laar staan dat je iemand ter dood veroordeelt, zoals velen van jullie wensen in de zaak om het negen jarige knulletje dat is vermoord. Daar komt nog bij dat naar mijn mening, en gelukkig deelt het Wetboek die, dat niemand het recht heeft een ander het leven te ontnemen.

Wat dan wel?

Straffen zoals we met zijn allen hebben afgesproken. Niets meer, niets minder. Zieke geesten die andere mensen – waaronder dus ook kinderen – iets aandoen is niets van deze tijd. Dat gebeurt al sinds mensenheugenis. Verlaag je niet tot een onbeschaafd land en laat het recht zegevieren. Hoe graag we, ikzelf meegeteld, een dader ook zouden willen zien lijden.

Rubrieken:Columns

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.