Menu Start

Man verkoopt 1.000 bitcoins en verliest al zijn geld

Koop een miljoen Satoshi en noem jezelf Satoshi miljonair. Reken af met iDeal. Bitvavo is je partner!

In Vietnam zijn twee politieagenten samen met 15 anderen aangeklaagd voor het ontvoeren van een zakenman, en van het stelen van 8 miljoen euro aan bitcoin, dat las ik op de website van Vietnam Express.

1.000 bitcoin verlies in 2018

De twee agenten, Nguyen Quoc Dung en Nguyen Anh Tuan, werden door een privédetective ingehuurd om de verblijfplaats op te sporen van een zakenman die werd beschuldigd van het geven van verkeerd zakelijk advies. Dit advies had een verlies van 1.000 bitcoin in 2018 als gevolg volgens de detective. Volgens aanklagers voerden een zakenman genaamd Ho Ngoc Tai en anderen cryptotransacties uit met een crypto-investeerder die Le heette.

Altcoins gekocht

Tijdens hun zakelijke relatie verkocht Tai in 2018 duizend bitcoins voor 3,5 miljoen euro, dat geld werd weer geïnvesteerd in andere, kleinere crypto currency’s in de hoop grotere marges te maken en op die manier een beter rendement uit het geïnvesteerde geld te halen. Als snel voltrok zich een voorspelbaar drama. Alle investeringen gingen verloren door toedoen van Tai en zijn handlanger, Tran Ngoc Hoang.

Slecht zakelijk advies

Tai en zijn zakenpartners waren niet blij met de ontwikkeling en beschuldigden Le ervan hem slecht zakelijk advies te hebben gegeven, waardoor al het geld verdampte. In een poging om zijn verliezen bij Le te verhalen, nam Tai contact op met een privédetective en betaalde hem een paar honderd euro om Le te lokaliseren. Nadat de privédetective de persoonlijke informatie aan Tai had gegeven, huurde hij de twee politieagenten in om te helpen bij het zoeken.

Koop een miljoen Satoshi en noem jezelf Satoshi miljonair. Reken af met iDeal. Bitvavo is je partner!

Overval

Op 12 mei 2020 volgden Tai en een aantal van zijn handlangers de auto van Le naar een appartement in District 2 van Ho Chi Min en bij het bereiken van de Thoi Dai-brug ramde een van de handlangers zijn motor in de auto van Le in de hoop hem te ontvoeren wanneer hij naar buiten komt om de omvang van de schade te controleren.
Le voelde nattigheid en hij stapte niet uit de auto, in plaats daarvan reed hij weg. Vijf dagen later onderschepte de groep Le en zijn familie in Dong Nai en dreigden hem en zijn familie verschillende keren om hem het wachtwoord voor zijn crypto-wallet vrij te geven.

1.000 bitcoins

Le werd meer dan twee uur in hun hechtenis gehouden. Hij werd gedwongen zijn broer te bellen om 1.000 bitcoins naar hen over te maken. Le schreeuwde echter tijdens het telefoongesprek met zijn broer, om hem te waarschuwen dat hij onder dwang stond. De groep vluchtte weg en nam telefoons en camera’s mee om het bewijsmateriaal te vernietigen.

Koop een miljoen Satoshi en noem jezelf Satoshi miljonair. Reken af met iDeal. Bitvavo is je partner!

Levenslang

Le en zijn familie meldden het incident aan de politie en uit verder onderzoek bleek dat de groep 168 bitcoins had gestolen. De daders werden in juni aangehouden en kunnen voor het misdrijf levenslang krijgen in Vietnam.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.