Menu Start

Mastercard en Bakkt omarmen bitcoin

Samen met Bakkt bouwt Mastercard Bitcoin en Co. in zijn systeem. Dit betekent dat meer dan 2 miljard klanten binnenkort toegang hebben tot cryptocurrencies.

Mastercard

De wederopbouw van de financiële sector is geen triviale onderneming. Met de steun van gevestigde financiële bedrijven zal het echter waarschijnlijk iets sneller lukken. In dit licht is de laatste aankondiging van Mastercard een knaller. Zoals CNBC voor het eerst meldde , zal het in de VS gevestigde Mastercard binnenkort cryptodiensten in zijn systeem integreren.
Dit omvat bijvoorbeeld de mogelijkheid om met cryptocurrencies te betalen en betalingen te ontvangen in bitcoin en Co. Met 35 miljoen contractanten en 2,8 miljard uitgegeven plastic kaarten is Mastercard een van de grootste betalingsdienstaanbieders ter wereld.

Vertragen is het doel

Sherri Haymond, executive vice president, Digital Partnerships, vertelde CNBC . Het doel is om de gestage uitstroom van de traditionele financiële sector naar de cryptosector te vertragen.

Bakkt neemt crypto-bewaring over

Voor de gigantische onderneming van crypto-integratie zegt Mastercard samen te werken met Bakkt. In het verleden is de vermogensbeheerder vooral verschenen met betrekking tot zijn fysiek geboekte bitcoin-futures. Bakkt gaat nu de bewaring van de crypto-activa voor Mastercard organiseren. Voor Bakkt is het nu al een lucratieve business: de koers van het beursgenoteerde bedrijf is sinds de bekendmaking 471 procent (!) gestegen.

Plan was er al

Het plan om cryptocurrencies te integreren in het systeem ligt bij Mastercard al een tijdje in de la. In februari van dit jaar publiceerde Mastercard een persbericht waarin het bedrijf haar intenties toelichtte. Het persbericht luidde:

Onze filosofie als het gaat om cryptocurrencies is simpel: het gaat om keuze. Mastercard is hier niet om u aan te bevelen cryptocurrencies te gebruiken.
Maar we zijn hier om klanten, retailers en bedrijven de mogelijkheid te geven om digitale activa – traditionele of cryptocurrencies – te verplaatsen zoals ze willen. Het moet jouw beslissing zijn, het is jouw geld tenslotte.

Het bericht is behoorlijk relevant voor crypto-adoptie. Want hoewel de cryptosector steeds toegankelijker wordt voor mensen die minder technisch onderlegd zijn, waren er nog enkele hindernissen die moesten worden overwonnen alvorens te investeren. Dankzij de Crypto-as-a-Service-integratie van Mastercard-integraties zouden cryptocurrencies nu geschikter moeten worden voor dagelijks gebruik. Goed nieuws voor alle cryptomunten, maar zeker weer voor de moeder der coins, de bitcoin.

Koersstijging

De aankondiging was echter niet af te lezen aan de koersen. Bitcoin is slechts 0,5 procent gestegen en wordt momenteel verhandeld op 62.760 dollar. Met een marktkapitalisatie van 2,75 biljoen dollar, staat de totale markt nog steeds 1,6 procent in het groen.

Rubrieken:Crypto currency

Gemarkeerd als:

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.