Menu Start

Meer dan 7 miljoen bitcoins staan vast

Er zijn meer dan 7,2 miljoen bitcoins die al jarenlang niet op de blockchain verplaatst zijn. En schrik niet, dat is 38% van alle bitcoins ooit gedolven. Best wel veel toch.

Glassnode

On-chainbureau Glassnode classificeert deze munten als de ‘hodl’-voorraad of als verloren. Het gaat om de metric ‘BTC Amount of HODLed or Lost Coins’, wat iets zegt over de veranderingen van grote en oude bitcoin wallets.

Verloren bitcoins

Volgens tellingen en controles en tijdelijke inzichten is circa 20% van alle bitcoin ooit gedolven definitief verloren. Dat is circa 3,7 miljoen bitcoin van de hierboven genoemde 7,2 miljoen bitcoin. Vooral vroege vogels die in het begin bitoins hadden zijn hun pricavy key kwijt, of die staat op laptops of usb sticks die bij het grof vuil zijn verdwenen.

Daarnaast is er 1,1 miljoen bitcoin toe te schrijven aan de bedenker Satoshi Nakamoto en zijn er diverse bevroren wallets zoals die van de Bitfinex hack uit 2015.

Het is onduidelijk wat de precieze verhouding is tussen het aantal verloren, inactieve dan wel hodl-wallets is. Persoonlijk ken ik mensen die al van voor 2017 bitcoins bezitten en voorlopig geen plannen hebben om die in te wisselen voor dollars of euros.

Rubrieken:Crypto currency

Blutz

Michèl. Ik bedacht concepten zoals Xandra, Afarma, Wapwinkel, Ibizavandaag, Chillnight, Close2heaven en Beatsandbites. Nu beperk ik me tot het schrijven van wat columns en content voor een aantal websites, maar ik doe dat met groot plezier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.